De ukjente Frigg-heltene

De fleste vet om Friggs A-lag som kjemper i toppen i 3.divisjon og Frigg 2 som leverer varene i divisjonen under. Men visste du at Frigg 3 herjer i 6. divisjon?

f3

Klikk deg inn på https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=153202 og se selv: Frigg 3 har startet sesongen suverent og leder tabellen etter seks runder. Det betyr at det lukter 5.divisjon 2018 lang vei, og da vil klubben ha tre seniorlag på solide nivåer. Frigg 3, som administreres i en stor gruppe sammen med 8.divisjonslaget Frigg 4, er en gruppe på 35 spillere. Frigg 3 ledes av Eirik Løkken og trener Tom Erik Øverbø, mens Torgeir Teigum er coach for fjerdelaget.

Men tilbake til stjerneresultatene: Ikke bare er Frigg 3 suverene i 6. divisjon, laget kan skilte med 21 seire, 3 uavgjorte, ingen tap og 76-24 i målforskjell hvis vi ser 2016 og 2017 i ett. For et lag!

– Vi er en godt sammensveiset gruppe og vi har gjennom året også en del sosiale samlinger. Cirka halvparten av spillerne kommer fra Skien og Siljan i Telemark, men vi har også spillere fra Oslo, Sverige, Haugesund og Trondheim, forteller Eirik Løkken til frigg.no.

Onsdag 31. mai kan du se gutta i aksjon, i toppkampen mot Snarøya som ligger ett poeng bak. Seriefinalen spilles på Marienlyst kunstgress kl. 2015.

– Vi satser på å fortsette den gode formen og skape en luke ned til lagene bak. Ambisjonene for året er opprykk for tredje året på rad, og på sikt se hvor langt «prosjektet» kan rekke, sier Løkken.

Sjekk gjerne også Frigg 3 og Frigg 4s instagramkonto: Frigg3og4.

post

Sterk borteseier

Frigg viste hvorfor de er et topplag da de lørdag vant 3-2 borte Eidsvold Turn.

Eike & Co. var form mot Lyn 2

Åsbø Eike var en viktig mann på Eidsvoll

Første omgang var jevnspilt. Frigg hadde ballen mest den første tida på kunstgresset, men utover i omgangen var det kanskje hjemmelaget som kom til de farligste sjansene. Men A-laget er en keeper som heter Eivind Bratseth og du skal være god for å score på ham. I andre omgang tok kampen fyr.

Det var ikke gått lang tid etter pause før Frigg-debutant Ilir Kukleci vant en duell i feltet og nikket Frigg i ledelsen. Tre minutter senere: 2-0 ved en av Friggs mange superspisser, Torstein Åsbø Eike. Og 13 minutter før slutt gjorde Simon Degermann 3-0 på straffe – og denne gangen trengte han bare ett forsøk. Mange trodde det var spikeren i kista, men Eidsvold Turn satte inn en solid sluttspurt. Bare fem minutter senere sto det 2-3 etter to raske Turn-mål, og i kampens siste sekunder brente de også et par solide sjanser til 3-3. Men Frigg holdt unna og er med i toppen. Og er avdelingens mestscorende lag.

Tre poeng er alltid like vakkert og nå venter Redalen hjemme på Tørtberg førstkommende lørdag kl. 16.

Kampfakta:
Eidsvold Turn – Frigg 2-3 (0-0)
Eidsvoll kunstgress
101 tilskuere
0-1 Ilir Kukleci (59.)
0-2 Torstein Åsbø Eike (62.)
0-3 Simon Degermann (77.)
1-3 Thierry Dabove (79.)
2-3 Dabove (82.)

Se hva Eidsvoll Ullensaker Blad skriver her:
http://www.eub.no/sport/skuffet-etter-forste-hjemmetap

Se kampfakta her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6653885

 

Målfest!

Frigg-maskinen er oppe og går igjen, og mandag kveld ble Raufoss 2 slått hele 8-1. Det var 15. mai-fest på Tørteberg!

Det var aldri noen tvil. Fra første spark på ballen var A-lagsgutta på hugget, vant ballen høyt i banen og viste stort tempo i ballspillet. Hele banens bredde ble brukt, og denne kombinasjonen slo sprekker i forsvaret til de gule fra Raufoss. Supersupporter Jorge Torres hadde knapt rukket å sprette de første smellbongene (er han verdens beste Frigg-fan?) før det sto 3-0 til Frigg.

Flere av målene var lekre, men kanskje var det noe spesielt med foranledningen til 2-0-målet som Simon Degermann til slutt scoret på straffe. Det begynte med en offensiv dødball for Raufoss og fortsatte med kontringsspill i verdensklasse. Keeper Bratseth vant ballen i feltet, satte kjapt i gang Andreas Hermansen sentralt i banen, han fant Helge Neumann på kant og foran mål lurte en aggressiv Adrian Hagerup, som ble felt av keeper. Fire touch på ballen fra egen 16-meter til motstandernes 16-meter … og en motstander som ikke hang med i svingene. Kva-li-tet!

Like før pause sto det 5-0 og trener Magnus Aadland ropte «Kom igjen, 6-0 til pause!» Men de siste målene kom etter sidebytte, og innbytter – og bursdagsbarn – Kristoffer Lindberg scoret to av dem. Øvrige mål ble satt inn av Adrian Hagerup (3), Helge Neumann, Simon Degermann og Sharif Cham.

dsc_0819 dsc_0826

Imponerende Frigg-seier, og vi kan konstatere at laget er tilbake på skinner etter tapene for Korsvoll og Tynset. Alle sporer av noen ganger, men bare de beste godstogene kommer seg tilbake på skinnegangen. Nå drar Frigg-toget til Eidsvoll lørdag for en tøff bortekamp, før neste hjemmekamp er lørdag 27. mai mot Redalen.

Kampfakta:
Frigg – Raufoss2 8-1 (5-0)
Tørteberg
50 tilskuere
1-0 Adrian Hagerup
2-0 Simon Degermann (str)
3-0 Hagerup
4-0 Hagerup
5-0 Neumann
6-0 Kristoffer Lindberg
6-1 Ole Thomas Skogli
7-1 Sharif Cham
8-1 Lindberg

PS! Nevnte vi at Frigg er digg?

fb_img_1494927815153dsc_0813

Se tabellen og terminlista her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=153175

 

post

Frigg fotballskoler i sommerferien!

Velkommen til Friggs fotballskoler i 2017. Det vil i år som i fjor være 2 fotballskoler i løpet av sommeren:

– 26.juni – 30.juni | UKE 26 |

– 14.-18.august | UKE 33 |

Her vil ungene oppleve en morsom måte å bli bedre i fotball på med instruktører fra Frigg.

Fotballskolen arrangeres mandag til fredag klokken 09.00-15.00 på Tørteberg og Marienlyst kunstgress. I år er det ikke matservering, alle må ta med mat til hver dag. Det blir servert TINE Litago UTEN i lunsjen (sjokolademelk uten tilsatt sukker eller søtningstoffer).

IMG_3496

Sted: Tørteberg og Marienlyst kunstgress

Deltagere: Gutter og jenter i alderen 6 til 12 år.

MELD PÅ I DAG VIA LINKEN: HTTP://CMS.FRIGG.NO/FOTBALLSKOLE

Fotballskolen koster 1308,- pr uke, eller 2399,- for begge.

Velkommen til Friggs Tine fotballskole 2017!

fs2

 

Fullt fres på Frigg-damene

Friggs damelag har startet solid i 2.divisjon, men visste du at damene også har et lag i 3. divisjon? Frigg 2 har startet sesongen brukbart, og damene har sendt følgende rapport om sesongstarten:

4 kamper er spilt, og vi har prestert innenfor alle mulige resultat: Seier, uavgjort og tap.

fd1

Sola skinner for Frigg om dagen:
Anne Steimoeggen, Mari Steimoeggen, Marisa Olsen og Celina Nabi
I første seriekamp møtte vi et OSI (oslostudentene) som vi alltid er veldig usikker på, da de har et lag der man aldri vet hva man møter. De hadde tydeligvis fått samlet sammen et solid lag, og var raske og dødelig effektive. Vi spilte en jevn kamp 2-2, der Frigg hadde overtaket i første omgang og OSI i andre omgang. I denne kampen bar vi preg av at vi hadde et lag med mange nye spillere, og at vi i vinter har trent mye på 9er bane. Vi ble satt ut av både størrelse på banen og at samspillet vårt ikke var helt på plass.

fd2

Seiersbilde mot Asker: 
Jannie Gefle, Ågot Larsen, Mari Gjesdal, Sigrid Jakobsen,
Ellen Waaler, Madelene Andersen, Linnea Allert, Anne Steimoeggen,
Ruben Bergseth, Thora Veum, Amanda Søfteland, Lisa Bjørnstad,
Åsne Hansteen, Margaux Lægreid og Kristin Dammen

 

I vår kamp nummer to spilte vi mot Asker, et lag som vi var veldig spente på, siden vi hadde jevne resultater fra i fjor. Kampen begynte nervøst, og vi hadde tydelig høye skuldre. Likevel fikk vi hull på byllen etter 15 minutter, da Kristin Dammen scorte et vakkert mål. Ellers var kampen jevnspilt, og først etter 89 minutter scorte Ågot Larsen et befriende mål. Vi viste at vi har tenkt til å regjere på Tørteberg i år, og denne gangen var det Asker som måtte være offer.

I vår tredje seriekamp møtte vi et skadeskutt Øvrevoll Hosle, der vi spilte i overtall i ca. 60 min. De valgte å legge seg lavt og gjorde det vanskelig for oss å trenge igjennom og sette spikeren i kista. Det ble spill mot ett mål, og 8 min før dommeren blåste i fløyta klarte vi å score det målet vi trengte for å ta 3 fortjente poeng hjem i kassa. Deilig!

fd3

Tirsdag spilte vi mot et meget sterkt Oppsal. De er klart det beste laget vi har spilt mot denne sesongen så langt. Det ble en krig hele veien inn, og spesielt midtbanen fortjener heder og ære etter innsatsen på midten. Vi lå under 2-0 til pause, der Oppsal scoret på et hjørnespark som gikk rett inn og et smart skudd fra siden. Vi valgte å legge om formasjonen i pausen, som resulterte til et press fra Frigg som overrasket alle som var tilstede på Oppsal arena. Vi la presset høyt og la vingene bredt. Likevel ville ikke målet vi trengte komme, og i perioden vi hadde fullstendig overtak scoret Oppsal igjen. Da gikk pusten litt ut av oss, og resultatet ble tilslutt 3-0 til Oppsal.

Så hittil har vi altså spilt uavgjort, fått to seire og tapt en kamp. Vi ser at samspillet begynner å komme på plass, så vi er klare for å gi både Oppsal og OSI en kamp til høsten. Vi tar med oss alt det positive vi kan fra de kampene som er spilt, vi blir stadig mer samspilt og vi tar steg hver kamp. Og ikke minst, vi er fortsatt ubeseiret på hjemmebane.

Vår neste hjemmekamp er mot Høybråten/Stovner tirsdag  09.05 kl. 20:15, velkommen til å se oss ta nok en hjemmeseier!

Sola skinte på Frigg Cup

Friggs vårcup for gutter ble spilt på Tørteberg i helga, og nok en gang var det lite å utsette på entusiasmen og idrettsgleden.

dsc_0768

Ca. 1300 spillere på 120 lag spilte 187 kamper lørdag og søndag, i strålende vårsolskinn. Vaffel- og issalget gikk for full maskin i kioskene, og på sidelinja og tribunene var det godt med trykk fra heiagjenger.

I det hele tatt en suveren dag for fotball på Frigg-feltet, og glem ikke at at det er Frigg Cup til høsten også.

dsc_0784img_20170506_150352_084

Dette er også Frigg

Onsdag denne uka ble ett tonn daukjøtt kastet ut på en norsk fotballbane. 16 Frigg-spillere med mer fett enn hår, med mye utdannelse og lite forstand til å innse at fotballivet tilhører fortiden, subbet ut på Sandvika Stadion til Frigg oldboys’ første seriekamp for sesongen.

dsc_0738 dsc_0742 dsc_0744

De 50 tilskuerne som hadde sett jentekampen like før, forsvant med kveldslyset, og igjen sto Friggs profilløse menn som skulle forsvare æren mot gulkledde Bærum. Bærum kom med gamle tippeligaspillere som Andre Muri, spilleren som hadde sin styrke i hodespillet, men som ikke lenger kan bruke hodet. Iallfall ikke til å nikke. Da er overgangen fra toppfotball til oldboys kort.

Vi kom med en gruppe som sikkert har over 1000 A-kamper for Frigg til sammen. På 50-tallet, vel å merke. Ok … så er det ikke SÅ lenge siden, selv om det føles sånn når du strekker deg etter den første ballen, drar på isjias, nakkesleng og appelsinhud og tenker at neste uke blir jeg hjemme på sofaen.

Men vi er Frigg. Vi også. Vi har de samme blå og vakre draktene, de samme ambisjonene om å forsvare klubbens ære og den samme gleden over en pasning som faktisk kommer fram til en medspiller. Vi er bare ørlitegrann over toppen. En smule bare. Hakket mindre god. Men vi har en lovende framtid. Bak oss.

Vi lot ikke Bærum ta rotta på oss. De vant serien i fjor og året før, men i vårlyset onsdag kveld hengte vi oss fast i motstandernes trøyer, like ufint og usportslig som før. Vi har ikke glemt gamle kunstner. De gjorde 1-0, vi slo tilbake og gjorde 1-1. Uavgjort i årets vanskeligste bortekamp. Livet er herlig!

Hvem er disse usynlige antiheltene på Frigg oldboys? Jo, vi er fine karer, flotte karer. Vi er Tomas Brolin på tampen av karrieren, vi er Maradona i sitt åttende comeback, vi er Vikingarna i åletrange jeans, vi er en stripe i Pondus. Vi er en gjeng med litt for trange drakter. Ja, for det er drakta som er for trang, ikke kroppen som … La oss ikke fullføre den setningen. Vi er:

Andreas «Læff» Bråthen, Anders Gottlieb Nygaard, Mats Olavson, Stein Arve Bernes, Thomas Mala, Audun Sandvik, Lasse Lønnebotn, Per W Johnsen, Bjørn Haugan, Håvard Gaare, Bjørn-Richard Monsen, Jacob Young, Kenneth Torvik Tønne, Øivind Mæland, Rachid Amroun, Tord Loe, Thomas Hagness, Frederik Waitz, Jacob Brekken, Nahom Debasay, Aleksander Kristofferson, Johan Nås, Glenn Fandorfer og Sigurd Thoen.

oldboys_2 oldboys_3

Vi er som Old Spice, vi går aldri av moten. Hva med å komme og se på oss? Neste kamp er onsdag kl. 19 på Marienlyst. Ta gjerne med en pose med «Kongen av Danmark», vi liker å kose oss med det i pausen.

Kampfakta:
Bærum Spk M33 – Frigg M33 1-1 (1-0)
Sandvika stadion
Tilskuere: 0
1-0 En heldig Bærum-vipp
1-1 Lasse Lønnebotn

Laget:
Læff
Anders – Stein Arve – Mats – PW
Tord – Mala – Håvard – Lasse
Kenneth – Øivind

Innbyttere: Jacob Y, Frederik, Audun, Bjørn-Richard, Johan.

For terminliste og tabell, se her:

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=153553