post

A-laget imponerer

Årets andre hjemmekamp ble en ny storseier: 4-0 over Skjervøy da selv begge backene kom på scoringslisten.

Et nytt lag fra Nord-Norge kom til Oslo for å møte Frigg, og akkurat som Stålkameratene i første serierunde fikk også Skjervøy juling. Fra de nye tribunene på det nye dekket på Marienlyst kunstgress fikk drøyt 100 tilskuere se et velspillende og intensivt Frigg-lag i vårsola. Skjervøy hadde kampens første store sjanse etter et drøyt kvarter, men så begynte Frigg-maskinen å male.

1-0 kom etter 20 minutter da spissparet Hermansen og Kaba kombinerte fint, før en lang Skjervøy-fot sendte ballen bak egen keeper. Siden varte spenningen til et godt stykke ut i andre omgang. Frigg hadde ballen mest og lot de stripete trøyene fra nord løpe mellom. Etter 70 minutter kom Christian Mork løs på venstrekanten, slo inn foran mål der målsniken Kaba hadde posisjonert seg, kom seg foran forsvarsspillerne og satt inn 2-0.

God kamp og herlig goal av høyreback Lars Petter Moss.

Den tredje goalen var en overgang etter læreboken. Mens avslutningen var verdt en studie i nærteknikk. Frigg kontret i høyt tempo og til slutt var det høyreback Lars Petter Moss som kom på et sugende løp inn i boksen. Men i stedet for å avslutte direkte, tråkket han på ballen, gjorde en dragning og forvirret et par forsvarere, før han med en Messi’sk eleganse trillet ballen i mål.

Og bare minuttet etter var venstreback og kaptein Helge Neumann på rett sted i boksen etter nok en overgang: 4-0 til Frigg. Frigg har innviet nye Marienlyst kunstgress og lagt listen for de neste hjemmekampene. Nå er A-laget på 2. plass etter tre runder. Laget ser solide ut så langt og det er mange gode grunner til å ta turen til Marienlyst framover.

Neste kamp er borte mot Harstad, søndag 6. mai, et Harstad-lag som også har åpnet sesongen sterkt.

Se kampfakta og tabell her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=158520

Se kampen i opptak her (krever innlogging):
https://pluss.nettavisen.no/frigg/skjervoy-ik/regionsligaen/frigg-skjervoy/v/5-91-31237

Oslo-idretten hyller Frigg-ildsjel

Da Oslo kommune tirsdag delte ut årets idrettspriser  på rådhuset, var det en Frigg-gutt som fikk prisen som «Årets ildsjel»: Helge Sæther.

Vår mann i bankettsalen på Rådhuset sammen med ordfører Marianne Borgen  (t.h.) og Benedicte Heitmann Akerø, som var spiller på 1999-laget og siden ble trener for jenter i Frigg..

– Dette var svært uventet. Det er så mange ildsjeler i Oslo-idretten, og at jeg skulle få prisen var en stor overraskelse, sier Helge (46) til frigg.no.

I begrunnelsen fra Oslo Idrettskrets står det:

«Helge Sæther har vært en ildsjel i 20 år. Han har tatt jentefotballen i Frigg fra noen få til mange aktive. Som trener, lagleder, styremedlem, med mer har han bidratt positivt i en årrekke. Han er og har vært krumtappen i Friggs arbeid med jente- og kvinnefotball. Han er den som alltid tar i et tak og stiller opp. Om det er organisering av billetter og reise for jentespillere til Ullevaal Stadion for å se på landskamp, eller om det er å stille opp som A-lagstrener for seniorlaget. Helge sier aldri nei.»

– Jeg har alltid vært interessert i fotball, og da jeg begynte å jobbe som lærer ble jeg spurt om å trene et gutter 1984-lag. Første året tapte vi mye, men allerede året etter vant vi mange kamper og alt ble mer gøy, sier Helge.

Noen ganger er det en stillferdig og beskjeden mann som må gjøre de store forandringene. Etter ett år som guttetrener, spurte en jente ved fritidsklubben Hamna  om Helge  visste om et jentelag i Frigg. Da måtte han spørre daglig leder Tor Røste Fossen, som sa: «Nei, det har vi ikke.» Og la til: «Kanskje du kan starte et jentelag?» Helge tenkte seg raskt om og sa: «Ja, selvfølgelig».

– Det startet der. Jeg likte godt å jobbe med barn syntes det var for dumt at Frigg ikke hadde egne jentelag, sier han.

Jenta fra fritidsklubben fikk med seg noen venninner, som igjen fikk med noen andre venninner, og dermed var det gjenfødslen av jenter i Frigg på plass. Det begynte med armer og bein og flere tap, ni spillere som sto løpet ut i flere sjuer-cuper, men allerede året etter var antallet spillere doblet, alt ble mer gøy og laget viste stor framgang.

– I dag har Frigg endelig minst ett jentelag i hvert årskull, og det er minst like mye takket være daglig leder Nils Solum og Benedicte Heitmann Akerø, som var spiller på 1999-laget og siden ble trener for jentefotballen i Frigg.

Helge Sæther og Benedicte Heitmann Akerø etter utdelingen tirsdag.

 

I dag er Helge Sæther fortsatt en ildsjel og krumtappen i kvinnefotballen i Frigg. Han er lagleder (på dugnad, selvfølgelig) for seniorlaget i 2. divisjon og hjelper også til med barnefotballen og 7’er-laget på kvinnesiden. I hele perioden – fra han startet med ni jenter til i dag – med to lag i seriesystemet på seniornivå, 105 jenter under 12 år og en blomstrende ungdomsfotball sammen med jenter fra Heming og Try, har det vært én stabil faktor: Helge Sæther. Han er Norges mest beskjedne ildsjel, han stiller opp med en omsorg og omtanke for alle i kvinnefotballen i Frigg. Han er lagleder, trener, dugnadsansvarlig, ildsjel og tar alltid i et tak der det trengs.

I begrunnelsen som ble sendt inn fra klubben til ildsjel-prisen, sto det blant annet: «Tidligere og nåværende spillere over hele Oslo og landet forøvrig, som på et eller annet tidspunkt har blitt hjulpet, oppmuntret eller rett og slett bare sett av Helge. De ville alle skrevet under på at han ville være en verdig prismottaker og at en pris ville være en fantastisk og fortjent oppmerksomhet etter 20 år som vår alles ildsjel.»

– Det er mange å takke for at Frigg er blitt gode på jentefotball, ikke bare meg. Men det er utrolig gøy å se at flere av de som startet som barn, fremdeles er med som voksne på seniorlaget. Og andre, som Madelene Tangen Andersen som gikk til Vålerenga, har kommet tilbake og vil fortsette i Frigg.

Helge mottar 15.000 kroner for prisen. Men da frigg.no snakket med ham dagen før utdelingen gruet han seg mest til takketalen.

– Jeg skal stå foran ordføreren og motta priser sammen med Martin Johnsrud Sundby og andre store stjerner. Og jeg må holde en tale. Jeg har skrevet ned fem setninger og håper det holder. Det får gå som det går, sier han og ler.

Alle i Frigg hyller deg, Helge. En velfortjent pris.

Nesten for damene

Friggs damelag åpnet seriespillet i 2. divisjon lørdag, og ga opprykksfavorittene og fjorårets 1. divisjonslag Kongsvinger kamp til døra. Det endte med 1-2-tap, men all ære til et Frigg-lag som viser at de har noe å fare med i årets 2. divisjon.

Trener Tove Tuntland har sendt oss referat og bilder:

Det er alltid knyttet stor spenning rundt årets første seriekamp, og adrenalinpumpa slår litt ekstra når det i tillegg er solide Kongsvinger som står på motsatt banehalvdel. Kongsvinger har lenge hatt god satsing på kvinnesiden, og rykket i 2011 opp til 1. divisjon. Der har de spilt helt frem til i fjor, da det rykket ned med kun tre poengs margin. De har selv uttalt at de skal rykke rett opp igjen i 2018. Derfor var vi klar over at dette kom til å bli en tøff kamp, men vi hadde troa på at vi kunne plukke med oss poeng på en god dag.

Som en serieåpning pleier, begynte kampen som ventet litt smånervøst, derfor hadde vi blitt enige på forhånd om å slå noe langt innledningsvis. Etter en jevn og litt rotete åpning, festet Kongsvinger et grep om kampen, og etter et kvarters spill tar Kongsvinger ledelsen etter at en retur fra stolpen treffer Ingvild og går i mål. Kongsvinger spiller seg frem til noen halvsjanser, men vi står godt bakover, selv om vi ikke får holdt så mye i ball selv. Vi er selv farlig frempå ved et par anledninger, både ved Hanna og Kristin. Med til tider kraftig motvind og et godt kongsvingerlag går vi til pause med bare et baklengsmål i sekken, noe vi må si oss fornøyd med.

I pausen gjør vi et bytte, Charlotte går ut og Sunniva kommer inn til sin Frigg-debut.

Vi starter 2.omgangen friskt, og er toneangivende de første 10. Det er derfor ikke ufortjent at Julie setter inn 1-1 på corner fra Hanna etter timen spilt. Det var nå ny spenning i kampen, og vi håpet scoringen ville gi oss en vitamininnsprøytning. Men Kongsvinger ville det annerledes, og kjempet seg inn i kampen igjen etter scoringen vår. Etter 68 minutt setter de den viktige 2-1 scoringen. Begge lag hadde sine sjanser mot slutten av kampen, uten at noen av lagene klarte å omsette sjansene i mål. Dermed forble alle 3 poengene igjen på Gjemselund.

Vi var skuffet etter kampen fordi vi synes at vi stort sett hang godt med, og hadde vi kommet opp på vårt beste hadde vi hatt mulighet til å ta med oss poeng hjem til Oslo. Nå må vi nullstille og forberede oss godt til nok en tøff kamp når fjorårets avdelingsvinner Hønefoss kommer på besøk til årets første hjemmekamp neste lørdag. Kampen spilles på Marienlyst kl. 15.

Se kampfakta her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6916020

 

 

Overtidsmål reddet poeng

Gode lag gir aldri opp. Og gode lag har en storscorer som aldri hviler.

Hvis det er én definisjon på et godt fotballag, er Frigg definitivt gode. I årets første bortekamp lå A-laget under helt til det 93. minutt mot Tromsø-laget Skarp. Dommeren sto med fløyta i munnen, Skarp hadde utspill fra keeper og de neste 15 sekundene var ikke annet enn magiske.

Ballen ble sendt godt over midtstreken, der knuste Friggs midtstopper en Skarp-spiller i lufta, og mang en dommer hadde blåst frispark i den situasjonen, men spillet gikk videre, ballen gikk raskt mellom de røde Frigg-trøyene, gjennom midten, ut på kanten, et hardt innlegg og kaos foran keeper, og: Pang! Der var han, akkurat der han skal være, og pirket ballen over streken, goalgetter og superspiss Vital  Curtis Kaba. Det ble kampens siste spark på ballen og Frigg reddet 1-1 mot et godt hjemmelag.

Friggs Ervin Kozica i duell med en Skarp-spiller. Bak sees Ulrik Ferrer.

Kampen for øvrig var jevn, Frigg hadde ballen mest, men Skarp var farlige framover, med raske spisser som var hissige i bakrom. Skarp tok ledelsen etter 63 minutter og kunne scoret mer på flere farlige sjanser, men Frigg malte på, beholdt troen, beholdt trykket. Og fikk belønningen til slutt.  Ettersom Frigg manglet et par sentrale spillere, er  nok laget fornøyd med ett poeng i en vanskelig bortekamp.  Frigg er digg og digge lag gir seg aldri.

Nå kommer Skjervøy til Marienlyst kunstgress søndag 29. april kl. 15. Sees der.

Se hva Itromsø skriver om Skarp-Frigg:
https://www.itromso.no/100Sport/fotball/Sjansesloseriet-ble-kostbart-for-Sondre-og-Skarp-253925b.html

Se hele kampen i opptak her:
https://ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=6c7dd1ef-18e9-4812-9a25-812a2387cccb

 

 

post

Møteplan for Friggs Eldre resten av sesongen 2018

Møteplan resten av 2018

Tirsdag 15.5.2018 kl.13.00 (flyttet fra 8.5.18)

Tirsdag 5.6.2018   kl.16.30 avreise fra Klubblokalet

Tirsdag 4.9.2018 kl.18.00

Fredag 21.9.2018 kl.18.00 (Fårikålaften)

Tirsdag 2.10.2018 kl.18.00 (flyttet fra 9.10.18)

Tirsdag 6.11.2018 kl.18.00

Tirsdag 4.12.2018 kl.18.00 (Årsmøte)

 

Sted klubbhuset i Gydas vei 14

 

 

 

 

Vel møtt!

Styret i Friggs Eldre

post

1 runde NM – Frigg vs Strømmen

Frigg møter Strømmen i første runde på «veien til Ullevål». Strømmen er et godt lag som til daglig spiller i OBOS-ligaen og må sies å være favoritter. Men alle liker underdogs, og vi har vår mulighet til å overraske førstkommene onsdag, 18 april, kl 1800 på vår egen Marienlyst kunstgress. Friggbarn får se kampen gratis, billettpris er ellers 100 kr for voksne. Vel møtt!

Super-mega-giga-seier!

Friggs A-lag kunne ikke sendt en verre beskjed til motstanderne i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6: Serien åpnet med 7-1 over Stålkameratene.

Som alle serieåpninger hadde også denne kampen på lånebanen KFUM Arena en eim av sure mager og prumpenerver, både Frigg og motstanderne fra Mo i Rana lurte på hvor gode de egentlig er. Det gikk ikke mange minuttene før noen svar begynte å tikke inn.

Mork og mystisk: Midtbanemotor Christian Mork scoret ett av de syv målene mot Stålkameratene.

Kun fire minutter var spilt da en gulkledd Stålkam-spiller rotet bort ballen i eget forsvar, og som bakerste mann felte Moïse Nsuanda vår mann på vei alene gjennom. Dommeren var ikke i tvil: Det var rødt kort og utvisning.

Det skulle likevel ta sin tid før Frigg startet stormløpet mot en svekket motstander, og ikke før Stålkameratene tok ledelsen etter en corner ble det fart over sakene. Men det ble det også VIRKELIG fart over sakene.

Stålkameratene prøvde først alle mulige midler for å ri på ledelsen. De parkerte bussen, som det så fint heter på det fotballspråket. De la seg i forsvar og gjorde sitt for å holde fast, men Frigg fant likevel flere dører forbi bussen. Samtidig sto lagets ledene på linja og kikket ulmt mot den metafysiske bussen på parkeringsplassen, den samme metafysiske kolossen på fire hjul der bagasjerommet hadde gått i vranglås og utstyret var låst inne slik at kampen måtte utsettes i 15 minutter.

Men vi skal la både metafysiske busser i vranglås og metaforiske busser på egen 16-meter ligge, og heller snakke om Frigg. Våre gutter. For på stillingen 0-1 startet bombardementet,. En stund reddet gjestenes keeper, Nathan Munda,  både den ene og andre Frigg-sjansen, men etter en drøy halvtime var det slutt. I løpet av ti minutter før pause scoret Per Erik Forgaard (1-1), Christian Mork (2-1), Andreas Hermansen (3-1) og Vital Curtis Kaba (4-1). Kampen var i realiteten avgjort. Stålkameratene var ferdig.

Men ikke Frigg.

Vi var ikke ferdig.

Vi hadde så vidt begynt.

Hele andre omgang forløp omtrent slik: Stålkameratene løp og løp, fikk en og annen kontring og ville ha en straffe. Men Frigg … Frigg holdt tempo på ballen, var i konstant bevegelse, et blått hav skylte bølgene over en gul båt som krenget voldsomt og sendte SOS-signaler til benken. Kaba gjorde 5-1 etter et lekkert, fartsfylt angrep, innbytter Jostein Lundemoen satte inn 6-1, før Kaba avsluttet festen med 7-1 like før slutt. Det hører med til historien at banens beste spiller trolig var Stålkamaratenes keeper, så da er det bare å gjøre regnestykket selv. Sluttresultatet kunne sett enda mer dramatisk ut. Uansett endte det i en super-mega-giga-seier. Når Oslo-kollega Vålerenga vant 6-1 samme dag i eliteserien, kunne ikke Frigg være noe dårligere.

For en start på årets seriespill.

I neste runde venter Skarp borte, lørdag kl. 13 på Skarpmarka kunstgress i Tromsø. Men først: Du har vel ikke glemt cupen? Onsdag førstkommende klokken 18 på nye, fine, myke Marienlyst kunstgress: Frigg – Strømmen. Vi møter laget fra 1. divisjon i 1. runde. Be there!

Kampfakta:
Frigg – Stålkameratene 7-1 (4-1)
KFUM Arena
0-1 Fredrik Nedregård (13.)
1-1 Per Erik Forgaard (33.)
2-1 Christian Mork (34.)
3-1 Andreas Hermansen (42.)
4-1 Vital Curtis Kaba (44.)
5-1 Kaba (51.)
6-1 Jostein Lundemoen (63.)
7-1 Kaba (89.)

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6906439

Se hva Rana Blad skriver:
https://www.ranablad.no/fotball/stalkam/stalkameratene/nathan-hadde-det-ene-tigerspranget-etter-det-andre-da-stalkam-virkelig-fikk-kjenne-pa-nivaet/s/5-42-376006

Se hva Stålkameratene skriver:
https://staalkam.no/hovedside

 

Damene sikter høyt

Det nærmer seg seriestart for damelaget og trener Tove Tuntland tror Frigg vil overraske i årets 2. divisjon. Kanskje allerede mot seriefavoritten Kongsvinger i seriestarten neste lørdag?

– Vinteren begynte tungt med mye frafall og i noen kamper klarte vi såvidt å stille med 11 spillere. I februar så det mørkt ut. Men så har noen spillere tatt noen steg og nye er kommet inn, så nå er jeg optimistisk, sier Tuntland.

Frigg damer i 2017 etter seier over Hallingdal.

Frigg debuterte i 2. divisjon i fjor og sjokkåpnet med seier borte mot Raufoss. Siden gikk det tyngre og høstsesongen ble en kamp om å overleve i divisjonen – som de klarte. Tuntland tror erfaringen har vært nyttig.

– Dette laget vant alt som var år etter år, derfor var det uvant å begynne å tape kamper i fjor. Men nå kjenner spillerne nivået og vil ta det med en gang, sier hun.

– Hva er målsetningen i serien?

– Vi sikter mot øvre halvdel. Vi er underdogs og det liker jeg, men jeg tror vi skal få en god sesong. Vi ser solide ut nå og laget begynner å sette seg.

– Hvordan vil du beskrive lagets spillestil?

– Vi skal spille offensiv fotball og stå høyt i banen. Det er trener Piotr Wykurz som er sjef for spillesystemet og det er han god på. Vi er ikke så opptatt av hvilken formasjon vi spiller, men mer relasjonene mellom spillerne.

I første serierunde, lørdag 21. april, spiller Frigg borte mot Kongsvinger – et lag som rykket ned fra 1. divisjon i fjor og regnes som favoritt til å rykke opp. Ergo: Seriestarten kan ikke bli tøffere.

– De har alt å tape og kjenner nok på presset, mens vi har alt å vinne. I løpet av en lang sesong kan det godt vise seg at Kongsvinger ikke er så gode, og at vi er bedre enn mange tror. Derfor passer det bra på møte dem i første kamp.

Stor stemning etter at plassen i 2. divisjon ble sikret i fjor.

Damene møtte Snøgg i generalprøven før seriestart og spilte uavgjort 3-3 mot et sterkt 2. divisjonslag.

– Det var gøy å se at samtlige spillere var påskrudd i den kampen, og vi fikk se igjen bilder som vi har jobbet med på trening. Det er alltid skummelt å dra frem enkeltspillere, men Julie Hovind Heggedal var banens gigant med et herlig killer-instinct, sier Tuntland.

PS! Få med deg Frigg-damenes første hjemmekamp, lørdag 28. april kl. 15 på Marienlyst kunstgress. Motstander er Hønefoss BK. 

Vinterens treningskamper har gått slik:

Bærum – Frigg 4-2
VIF 2 – Frigg 6-1
ØHIL 2/J19 – Frigg 2-1
Lyn 2 – Frigg 3-1
Snøgg – Frigg 3-3

Damelagets spillerstall 2018:

 1. Mari Steimoeggen
 2. Ingvild Havang
 3. Jannie Gefle
 4. Marisa Elena Olsen
 5. Lisa Lagethon Bjørnstad
 6. Kristin Dammen
 7. Stine Aleksandersen
 8. Tora Veum
 9. Amanda Søfteland
 10. Julie Hovind Heggedal
 11. Maria Persen
 12. Irene Janssens
 13. Nora Aasly Haartveit
 14. Anne Steimoeggen
 15. Ingeborg Ingersdatter Djupnes
 16. Hanne Neby
 17. Tonje Storbråten
 18. Charlotte Bråttum
 19. Eline Norland

* Hanna Jønland, Camilla Alderin og Sunniva Skeie Wiencke er også tiltenkt plass i stallen når overgangene deres er fullført.

Trenere: Piotr Wykurz og Tove Tuntland

 

post

Serieåpning MSA lørdag på KFUM Arena

På grunn av sen vår og krav til banen spiller Frigg årets første hjemmekamp mot Stålkameratene på KFUM-Arena på Ekeberg lørdag kl. 19:00​. Vårt flaggskip på herresiden spiller i år i Norsk-Tipping ligaen i 3 divisjon avdeling 2. Vi håper flest mulig kommer på kampen, men dere kan også se denne og fremtidige kamper live (og opptak) på Nettavisen NA+. (Kr 1,- første måned). Se kampoversikt og logg inn her: https://goo.gl/2jzizL