post

Målfest – men poengtap

Frigg lå an til hjemmeseier og tre viktige poeng, men på overtid utliknet Junkeren og det ble 3-3 i toppkampen på Marienlyst søndag.

Bodø-laget Junkeren kom til Oslo som det mestscorende laget i avdelingen, med imponerende 29 mål på seks kamper. Derfor var det all grunn til å holde et godt øye med de gulkledde i sommervarmen. Men Frigg styrte det meste og lå lenge an til seier.

A-lagets hovedtrener Magnus Aadland

Det ble bare nesten for A-laget og trener Magnus Aadland i helga.

Det begynte med at målsniken Vital Cutis Kaba utnyttet en dårlig kommunikasjon mellom forsvar og keeper og vippet inn 1-0 til Frigg. Men minuttet etter: 1-1. Ti minutter før pause sto Kaba for kampens prestasjon da han satte fart med ballen fra midten, løp fra det som var av motspillere og banket ballen i lengste hjørnet til 2-1. Men igjen, minuttet etter: 2-2 etter at Junkeren var først på en ball i sekstenmeteren.

Like etter pause tok Frigg tidlig kontroll over begivenhetene. Laget vant ballen høyt i banen, fikk fart på ballen mellom spillerne, før backen Daniel Claridge kom til kanten og slo inn, der Per Eik Forgaard styrte inn 3-2-ledelse. Siden kunne og burde Frigg ha økt ledelsen, i stedet utliknet Junkeren ett minutt på overtid da en løs ballen i feltet ble dunket i nota. Nesten fire minutter på overtid var innbytter Ulrik Ferrer nære på å avgjøre til 4-3, men headingen strøk stolpen. Dermed ble det 3-3.

Trøsten får være at flere av de andre topplagene avga poeng, og at Frigg er på alle måter med i toppen av tabellen.

Frigg møter Grei til bortekamp i neste seriekamp, mandag 4. juni kl. 1945 på Grei kunstgress.

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

Se Frigg-Junkeren i opptak her (krever innlogging):
https://pluss.nettavisen.no/regionsligaen/direktesending/frigg/frigg-junkeren/v/5-91-38000

 

 

Reglement for Frigg Straffecup

Her finner dere en oversikt over reglene på Frigg Straffecup. Ved eventuelle spørsmål ta kontakt med Stian Mæland på Stian@frigg.no

Generelle regler

 • Hvert lag skal bestå av minimum tre spillere og maksimum fem spillere, inkl. keeper.
  • Det skal leveres spillelister til sekretariatet før cupen starter
  • Keeper kan spille på flere lag, om oppført på spillelistene
 • For ungdom vil det gjennomføres gruppespill i ulike puljer, hvor hver pulje har hver sin bane. To lag fra hver gruppe går videre til sluttspill.
 • Det skal gjennomføres fem straffer per lag, per kamp. Er man mindre enn fem spillere på et lag, må en eller to skyte to straffespark.
  • I gruppespill: Uavgjort ved like mange mål, kampen over
  • I sluttspill: Spilles til et lag vinner
 • I cupen skal det være fokus på fair play og spilleglede
  • Brudd på reglement eller dårlig oppførsel vil medføre advarsel. Om et lag får 2 advarsler, vil laget miste poeng (gruppespill) eller ryke ut av cupen (sluttspill)
 • Hver bane vil ha en funksjonær som er ansvarlig for resultater og at reglement blir fulgt.  

 

Hvordan utføre et straffespark

 • Ballen skal ligge i ro på straffesparkmerket
 • Den som skal ta sparket skal klart ha gitt seg til kjenne
 • Målvakten skal være på mållinjen mellom målstengene, og vendt mot den spiller som skal ta straffesparket fram til ballen er sparket
 • Ikke være nærmere mållinjen enn straffesparkmerket
 • Spilleren som tar straffesparket må sparke ballen fremover, å hælsparke ballen er tillatt såfremt ballen beveger seg fremover.
 • Ballen er i spill når den er sparket og klart er i bevegelse.
 • I cupen er det ikke med retur. Dersom keeper redder, telles skuddet som bom.

Ved brudd på reglene:

 • Ballen går i mål: Straffespark tas på nytt
 • Ballen går ikke i mål: Skuddet regnes som bom

Vårens vakreste

Det slår (nesten) aldri feil: Frigg Cup ble igjen arrangert i strålende sol denne helga.

På Tørteberg og Marienlyst kunstgress, fra formiddag til ettermiddag, for spillere i årgangen 2007-2010, fra klubber fjernt og nært, var det fotballfest lørdag og søndag. Friggs vårcup kunne rapportere om 10 prosent flere lag enn i fjorårets vårcup og idrettsgleden var stor på de åtte banene.

Readys gutter 2009 vartet opp med herlig fotball søndag.

Det er noen som påstår at Holmenkollstafetten, som ble arrangert i byens gater lørdag, er vårens vakreste eventyr. Da har de ikke sett det eventyret som fortelles på Friggs kunstgressbaner hver vår når Frigg Cup samler lag fra hele Østlandet.

Hanne og Janne hadde stålkontroll på kampprogrammet fra bua på midten.

I tillegg til prestasjonene på banene, der vi fikk se sprudlende fotball, lekne unggutter og god underholdning, var det mye liv på sidelinja. Trenere, foreldre og publikum sørget for å lage en Frigg Cup som vil bli husket.

Stor takk til cupkomitéen og alle Frigg-foreldre og andre som bidro til en fotballfest for små og store. Vi gleder oss allerede til høstcupen.

 

Serieleder!

Serieleder!

Er det Frigg vi ser der oppe? På toppen av 3. divisjonstabellen?

La oss begynne med konfekten med en gang: Friggs A-lag leder 3.divisjonsavdelingen, Norsk Tipping-ligaen avdeling 6, etter 2-0-seier over Harstad søndag. Mmm… smak på det. Frigg … Serieleder… Foran Lyn, foran Fløya og Junkeren og hva de måtte hete. Vakrere blir det ikke. Selv ikke en blomstrende mai med sommertemperaturer klarer å varme mer.

De kan takle. De kan score. De kan vinne. De er Friggs A-lag.

Og kampen mot Harstad? Frigg vant fullt fortjent og burde vunnet mer. Det begynte allerede etter sju minutter, da Frigg klarte å vinne ballen høyt i banen, småspilte seg fint gjennom på venstre, og til slutt fikk Per Eik Forgaard pirker ballen i mål fra kort hold. Frigg fikk den drømmestarten de ønsket seg.

Målet ga selvtillit og de blå trøyene fra Oslo holdt ballen raskt mellom seg, og det gulsvarte hjemmelaget ble løpende mellom. Så må vi kose oss litt med 2-0-goalen, for hvilken goal det var. Ballen gikk på en- og to-touch fra spiller til spiller, for raskt for hjemmelaget, venstreback Helge Neumann hadde flyttet seg høyt i banen, timet løpet perfekt, fikk en perfekt pasning, slo inn på første berøring og hvem andre var posisjonert foran mål, og scoret lekende og lett? Jo, goalgetter Vital Curtis Kaba. Hans sjette mål på fire seriekamper. Hvilken spiss han er. Hvilket lag Frigg er.

Harstad? De hadde en nesten-sjanse, men bortsett fra det klarte nordlandsbussen aldri å trenge gjennom oslomuren. Frigg var gode i presset, godt organiserte og vant duellene. Og dette var mot et Harstad-lag som ga eliteserielaget Bodø/Glimt god match i cupen i midtuka.

Nevnte vi at Frigg er på toppen av tabellen?

Ikke?

Jo, nå skal du høre…

Se kampfakta og den vakre tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=158520

Se kampen i opptak her (krever innlogging):
https://pluss.nettavisen.no/regionsligaen/direktesending/harstad-il/harstad-frigg/v/5-91-31079

 

post

Bli med på Frigg Straffekonkcup

Gå direkte til påmelding via denne siden

Beskrivelse

Når sommeren gjør sitt inntog over Norges land ønsker Frigg å invitere til en helt ny type cup i barne- og ungdomsfotball, nemlig en egen straffecup for barn mellom 10 og 19 år. Hvem kan vel ikke huske legendariske straffekonkurranser i Champions League finaler og internasjonale mesterskap og den spenningen det fører med seg?

Nå ønsker vi å la denne følelsen av at absolutt alt kan skje få oppleves av enda flere. Cupen vil gjennomføres på sentrale Tørteberg kunstgress, like ved Majorstua t-banestasjon. Cupen vil gjennomføres 2.juni. Trinn opp til 12 år vil følge barneidrettsbestemmelsene og vil kunne melde seg på et øvet nivå og et mindre øvet nivå og bli satt i store grupper, slik at de er sikret mange kamper. Fra 13 og oppover vil det også deles inn etter trinn, men disse spiller etter Champions League-prinsippet med grupper og så cupsluttspill. Hele reglementet finner dere her: https://cms.frigg.no/?p=7395

Pris er 400,- pr lag (3-5 spillere pr lag).

 

Praktisk informasjon:

Hvert lag stiller med 5 deltakere. Alle skal skyte, og de kan velge å ha en dedikert keeper eller om de vil bytte på fra gang til gang. Best av 5 straffer er gjeldende, og det blir golden goal for å få en vinner om uavgjort etter alle har prøvd seg.

Under 13:

– Her blir det to nivåer (øvet og mindre øvet):

– Lagene deles inn i større grupper slik at det blir mange «kamper» for alle lagene, 10 lag eller fler per gruppe.

Over 13:

– Champions League modell, uavhengig av hva nivå spillerne er på. Her kan alle slå alle:

– 2 poeng til vinnerne og 0 til taperne.

– 5 lag per gruppe. 2 videre, kanskje også beste 3er.

– Det blir sluttspill, med utslagsrunder.

– Supersluttspill og superfinale mellom alderstrinnene for å kåre de beste uavhengig av alder og avslutte det hele

Gå direkte til påmelding via denne siden

Har du spørsmål, ta kontakt med stian@frigg.no