post

Ny forsvarsfest. Og hat-trick på 9 minutter

Harstad visste at de møtte Norges beste forsvarslag. Men glemte kanskje at Frigg har avdelingens toppscorer også.

Friggs A-lag har for alvor funnet høstformen. 4-0 over Harstad søndag betyr at laget er med i opprykkskampen, med tre poeng opp til ledende Junkeren, og med avdelingens beste målforskjell. For 10. gang på 19 kamper gikk Magnus Aadlands menn av banen uten å slippe inn mål, og laget har bare åtte – 8 – innslupne mål i hele årets seriespill. Det finnes bare et ord for å dekke prestasjonen:

RESPEKT.

Men la oss ikke glemme hva som skjer foran forsvarsrekken. For et et godt forsvarsspill er bare begynnelsen på et godt angrepsspill. Alt henger sammen med alt, ballen er rund og Frigg er digg.

Frigg var det ledende laget på Marienlyst, skapte flere sjanser og nektet Harstad rom over hele banen. Likevel var spenningen stor en stund, og på stillingen 1-0 fikk gulkledde Harstad en god sjanse som Frigg-keeper Egil Evensen reddet mesterlig.

Men så våknet spiss-sensasjonen Vital Curits Kaba. I løpt av ni enkle minutter, scoret han et vaskeekte hat-trick og sørget for storseier og varm, lun stemning på tribunen. Da er livet deilig.

Nå venter en tøff bortekamp mot Melbo IL neste helg. Men høsten blir uansett knakende interessant hvis du er Frigg-fan. Og om ikke lenge kommer Lyn til Frigg-land…

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Harstad 4-0 (1-0)
Marienlyst stadion
Mål:
1-0 Christian Mork (22)
2-0 Vital Curtis Kaba (74)
3-0 Vital Curtis Kaba (82)
4-0 Vital Curtis Kaba (84)
Dommer: Espen Kallerud, Bækkelaget

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

Posted in MSA

En barriere er brutt

Frigg har fått sin første kvinnelige dommer i historien. Som i tillegg er FIFA-dommer. Og fra Iran. Nå gleder Shiva Yari (37) seg til å dømme gutter og menn for første gang.

Friggs leder Geir Hustad tok imot klubbens første kvinnelige dommer, Shiva Yari, på klubbhuset.

«Det føles nesten som om jeg skal dømme i VM», var den første reaksjonen da Shiva Yari fikk vite at hun er registrert som Frigg-dommer i Oslo Fotballkrets.

Men for Shiva, som har vært dommer i 17 år og dømt kamper over hele Asia som FIFA-dommer, er det minst like stort å bli registrert som dommer i Norge.

– Det er en drøm for meg, jeg føler meg nesten gjenfødt. Jeg har dømt på det høyeste nivået i Iran og internasjonalt, men jeg har bare dømt jenter og kvinner. Nå gleder jeg meg til å dømme herrekamper.

Nylig fikk hun muligheten i en testkamp mellom to herrekamp.

– Det var annerledes! Det var et høyere tempo enn jeg er vant med, spillerne var gode teknisk, og det var mye roping og kjefting. Så jeg måtte virkelig gjøre mitt aller beste.

– Hva er dine ambisjoner som dommer?

– Jeg har store ambisjoner, men det er for tidlig å si hvilket nivå jeg kan dømme på. Jeg må ta ett skritt om gangen. Jeg er vant med fra Iran at mannlige dommere er ansett som bedre enn kvinnelige, men i Norge virker det som man tenker annerledes. Her behandles kvinnelige og mannlige dommere likt. Likevel, som kvinnelig idrettsutøver i Iran så lærer man at man aldri må gi opp!

Ny drakt
Samme dag som hun ble registrert som Frigg-dommer i Oslo Fotballkrets, gikk Shiva og Friggs driftsleder og dommer, Hamid Nakhostin, til nærmeste sportsbutikk for å kjøpe henne en flunkende ny dommerdrakt.

– Jeg håper at jeg kan bli et forbilde for andre kvinnelige minoritetsdommere i fotballen. Kanskje vil unge minoritetsjenter se at det er mulig å bli fotballdommer.

Selv begynte hun først å spille håndball, deretter futsal hjemme i Iran. Men en dag sa hennes mor: «Shiva, du er høy og bestemt, og bør ha gode muligheter til å bli en god fotballdommer».

– Så da gjorde jeg som min mor sa, sier hun med et smil.

I Frigg ønskes hun velkommen. Hun ble presentert til full applaus på klubbhuset denne uka.

– Vi er stolte over å få den første kvinnelige dommeren inn i Friggs rekker. Og vi er veldig imponert over den merittlisten hun allerede har som FIFA-dommer. Shiva blir et viktig tilskudd til klubben, sier Friggs styreleder Geir Hustad.

 

post

Ingen scorer på Frigg

Hvilket lag i de tre øverste divisjonene i Norge har sluppet inn færrest mål? Det stemmer: Frigg Oslo FK.

Seks kamper på rad uten baklengsmål. Totalt ni av 16 kamper uten å slippe inn mål. Ufattelige åtte innslupne mål på 16 kamper. Selv om Frigg ikke leder serien, er ingen i nærheten av å være så solide defensivt. Ingen i hele Norge, faktisk.

Aadland: «Kom igjen, karer. La motstanderne få én sjanse, da. Bare én».

Å være gjerrig er sjelden et honnørord, bortsett fra når vi snakker om å forsvare seg i fotball. Da er gjerrig det vakreste ordet du kan finne. Hvorfor er Frigg landets beste defensive lag? Her er hemmeligheten: Gode spillere. Finner du en bedre tredjedivisjons-keeper enn Egil Evensen? Har du sett en bedre back enn Lars Petter Moss? Og Helge Neumann? Blir han ikke bare yngre og yngre?  Og Ilir Kukleci? Og Klas Ufs? Og Mugula Chris Safari? Og Shariff Cham? Vi kunne bare fortsatt og fortsatt … Ikke at Frigg er så verst framover heller, vi bare nevner at Vital Curtis Kaba er en av toppscorerne i avdelingen med 12 mål.

Etter 3-0 borte mot Skjervøy så vi hvorfor Frigg, for anledningen i røde bortedrakter, er det gjerrigste laget i landet. Kampen på Lerøy stadion var jevnspilt, men hjemmelaget klarte aldri å bryte gjennom forsvarsmuren til Frigg. Framover gjorde forsvarerne jobben som goalgettere i tillegg. Midtstopper Ilir Kukleci satte inn 1-0 fra bakre stolpe etter et godt slått frispark fra midtstreken. Deretter, like før pause, utnyttet Frigg balltap hos motstanderen ved to anledninger og scoret to kjappe i ren Liverpool-stil. Først ved Christian Mork, så ved Ulrik Ferrer. 3-0 til pause og kampen var kjørt.

Andre omgang handlet om å holde fart i ballen og la motstanderne løpe mellom. I ren Magnus «supercoach» Aadland-stil. Seieren burde blitt større, for Frigg hadde tre skudd i stolpene i andre omgang.

Lyn-tap og Senja-tap i samme runde blåste opprykkskampen vid åpen. Nå er det fire poeng opp til ledende Lyn. For en høstsesong det kan bli. Og du skal være et godt lag om du scorer på Frigg. Det vil Harstad få merke når de kommer til Marienlyst på søndag klokken 16. Spørsmålet er, kjære Frigg-fan, kommer du?

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Skjervøy-Frigg 0-3 (0-3)
Lerøy stadion.
Mål:
0-1 Ilir Kukleci (23)
0-2 Christian Mork (45)
0-3 Ulrik Ferrer (45+2).
Dommer: Sander Teigen Badar, Kvaløya.
Tilskuere: 60.

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520