post

Opprykksdramaet fortsetter

Frigg halte innpå i teten etter en forrykende 4-1-seier over Sortland i Blåbyhallen søndag. Nå venter Lyn neste helg til seriefinale.

Dagens store quiz må bli denne: Hvor mange sekunder tok det fra kampstart til Ulrik Ferrer hadde satt inn 1-0 til Frigg? Svar: 26 sekunder. Vi visste at gutten var rask, men dette var over all forventning. 11 minutter senere ville ikke spisskollega Vital Curtis Kaba være noe dårligere og la på til 2-0 til Frigg, for anledningen i røde bortedrakter.

Etter drøye 20 minutter kom hjemmelaget mer med og reduserte til 1-2, men dette var en omgang med fart og fyr i. Sjanser florerte begge veier, men bare en viss Kaba fant nettmaskene – og det to ganger før pause, først til 3-1, så til 4-1. Da var det game over.

Andreomgangen ble derfor en mer transportetappe. Frigg og trener Magnus Aadland hadde fått det de kom for, tre poeng og en god økning i målforskjellen. Den kan fort bety en del ettersom tre lag nå kjemper om opprykk, Frigg, Senja og Lyn. (PS! Frigg har klart best målforskjell av de tre.)

Og neste lørdag, dere. Lyn,kommer til Marienlyst kunstgress. Det blir en seriefinale i 3. divisjon avdeling 6. Hvilken spenning det er, og våre gutter er med. Der er alltid viktig å slå Lyn, men denne gangen betyr det ekstra mye. Møt opp lørdag for fest, moro og – forhåpentligvis – tre poeng og opprykksjag.

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Sortland – Frigg 1-4 (1-4)
Blåbyhallen
Mål:
0-1 Ulrik Ferrer (1.)
0-2 Vital Curtis Kaba (12.)
1-2 Marius Jørgensen (20.)
1-3 Vital Curtis Kaba (38.)
1-4 Vital Curtis Kaba (44.)
Dommer: Michael Wikestad Pedersen, IF Kilkameratene

Se hva Bladet Vesterålen skriver om kampen:
http://www.blv.no/sport/fa-inn-noen-nye-spillere-og-vinn-kamper-1.2499501

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

 

Posted in MSA
post

Frigg til topps

Dette Frigg-laget slutter aldri å imponere: Etter den sterke 2-0-seieren borte mot Junkeren lørdag, A-lagets syvende strake seier, er de blå på toppen av tabellen.

Det er ikke lett å spille borte mot Junkeren. Bodø-laget er avdelingens mestscorende lag, med en imponerende hjemmestatistikk. Lyn ble for eksempel sendt hjem med 5-1-tap herfra. Men Frigg-trener Magnus Aadland kom godt forberedt, han hadde lagt en plan. Den planen innebar til syvende og sist å ta med tre nye poeng.

 

Han scorer, han forsvarer, han løper: Lars-Petter Moss

Det begynte bra. Og fortsatte enda bedre. Etter et visst Junkeren-press de første minuttene, tok Frigg mer og mer over. Etter halvtimen sa det pang. Laget rullet opp et angrep på venstre, ballen havnet på kanten av sekstenmeteren på motsatt side, og der kom superback Lars-Petter Moss som en tidsinnstilt bombe. Den høyrefoten er livsfarlig og skuddet var knapt avfyrt før ballen lå nedi hjørnet som en glovarm kanonkule. 1-0 til Frigg.

Deretter fulgte en god Frigg-periode som endte med ny scoring på det mest perfekte tidspunktet, like før pause. Ulrik «Dukkopp» Ferrer utnyttet en misforståelse i Junkeren-forsvaret og fikk tuppet inn 2-0 fra kloss hold. Kampen var i Friggs hule hånd. Mesterhjernen Aadlands plan fungerte.

Mange ventet et stormløp fra hjemmelaget etter pause, men det kom aldri. I stedet var Frigg nærmere 3-0 og kontrollerte resten av kampen. Igjen holdt forsvaret stand og keeper Egil Evensen nullen. Laget har sluppet inn to mål på de siste 13 seriekampene. Totalt 9 baklengs på 20 kamper. Det er en vanvittig statistikk og sifre som gir fotballanalytikere, drilloer, lagerbacker og tallprofessorer våte, drømmende blikk.

Vi anbefaler alle å ta en god titt på tabellen. Der er nemlig Frigg på topp før søndagens kamper. Vi er med i kampen om opprykk, og nå er det trolig bare tre lag det står om: Frigg, Lyn og Senja. Seks runder gjenstår. Og vi møter Lyn på Marienlyst kunstgress 6. oktober. Og Senja i siste serierunde.

Men først: Lørdag førstkommende tar Frigg imot Grei hjemme på Marienlyst klokken 16. Ingen grunn til å holde seg hjemme. For nå er det moro å være Frigg-fan.

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Junkeren IL– Frigg 0-2 (0-2)
Nordlandshallen
Mål:
0-1 Lars-Petter Moss (29.)
0-2 Ulrik Ferrer (44.)
Dommer: Martin Berg, Hunstad FK

Se hva Avisa Nordland skriver om kampen:
https://www.an.no/hoydepunkter-junkeren-frigg/v/5-4-861282

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

Posted in MSA
post

Tidligere Frigg-trener ønsker å bygge opp idretten i Somaliland

Arafa Jama, tidligere Frigg-pappa og Frigg-trener, står i spissen for et nytt prosjekt i Somaliland kalt Somaliland Education and Sport Center (SESC). Gjennom prosjektet ønsker han å organisere idrett for barn og unge, men målet er større en kun mer aktivitet.

«Jeg vil bygge opp samfunnet gjennom idretten» sier Arafa i et intervju med Asker og Bærum budstikke.

Han ønsker å benytte sin erfaring og utdanning som trener og fotballeder til å bygge opp idretten i landet steg for steg. I første omgang skal SESC gjennomføre et pilotprosjekt på fire skoler for å øke aktiviteten blant jenter og gutter, bygge fotballbaner sentralt i landsbyene og utdanne trenere og ledere.

Frigg er med på laget og støtter Arafa med rådgivning og noe utstyr. Vi krysser fingrene for et vellykket prosjekt!

For hele saken i Budstikka: https://www.budstikka.no/magasin/asker/asker-fotball/slik-vil-arafa-takke-for-alt-asker-har-gitt-ham/f/5-55-701534

Hjemmesiden til SESC: http://www.somedsport.com/

Sterk seier i nord

Gjett hvem som tok tre poeng i helga? Og holdt nullen for 12. gang?

På mange måter ble kampen borte mot Melbo IL søndag mer spennende enn den behøvde. Frigg dominerte de første 45 minuttene, skapte flere store sjanser og fikk to mål annullert. Bare i løpet av de første 15 minuttene kunne – og burde – det ha stått 3-0 til Frigg, men spissen Vital Curtis Kaba hadde ikke den samme effektiviteten som i tidligere kamper.

Så skjedde det som ikke skulle skje. Like før pause fikk Christian Mork først ett gult kort, og like etter enda ett. Ergo rødt kort og utvisning. Frigg måtte spille hele andre omgang med ti mann på stillingen 0-0. Det var kamp, det var spenning.  Skulle nullen ryke, for første gang på åtte – 8 – kamper?

Neeeeej da.

Selv om hjemmelaget kom mer med i kampen, skrudde Frigg-forsvaret til alle knapper og stengte alle dører. «Her kommer ingen gjennom». Det ble den 12. kampen Frigg holder nullen, laget har kun sluppet inn 8 mål på 18 kamper og har også den beste totale målforskjellen i avdelingen.

Så til den avgjørende goalen: Frigg fikk corner, ballen ble skrudd inn mot bakerste stolpe, keeper misberegnet og der sto midtstopper Ilir Kukleci og stanget ballen i mål, slik han har gjort flere ganger denne sesongen. Dermed tok Frigg en sterk borteseier, samtidig som et visst annet Oslo-lag med røde og hvite drakter tapte en time lenger nord mot bunnlaget.

Det er vidt åpen i toppen og fem lag kjemper om opprykk. Frigg er tre poeng bak ledende Senja. Nå venter Fløya hjemme på Marienlyst kunstgress til helga, søndag kl. 1545. Ingen grunn til å bli hjemme.

 

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Melbo IL– Frigg 0-1 (0-0)
Havfisk Stadion stadion
317 tilskuere
Mål:
0-1 Ilir Kukleci (64.)
Dommer: Ole Ragnar Knutsen
Rødt kort: Christian Mork, Frigg (45.)

Se hva Melbo IL skriver om kampen:
https://milfotball.no/tap-pa-hjemmebane-mot-frigg/

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

Posted in MSA