post

Her ser du A-lagets opprykksfinale

Ikke alle kan ta turen til Senja for å følge Frigg A-lags største kamp på flere år, opprykksfinalen mot Senja FK. Heldigvis finnes det alternativer.

Her kan du følge Frigg-guttas kamp lørdag fra kl.. 12:

https://www.nordlys.no/fk-senja/frigg/direktesending/na-avgjores-alt-se-seriefinalen-mellom-fk-senja-og-frigg-oslo-lordag-12-00/s/5-34-988838?fbclid=IwAR2LMHYOoNPfHn_Xe2A1AhmvN98H5LO_wionC0jC3s1wwHi2eanHo2h5TkU

Eller her:

https://pluss.nettavisen.no/regionsligaen/direktesending/fk-senja/senja-frigg/v/5-91-75430

Og her kan du kjøpe nervetabletter:

https://www.apotek1.no

Mål og fest i siste i hjemmekamp

Mye handlet om firemålsscorer Vital Curtis Kaba i 6-1-seire ren over Finnsnes. Nå venter ren opprykksfinale i siste serierunde på lørdag.

Det var en spennende kamp mot Finnsnes lørdag – i ca. ti minutter. For etter at Ulrik Ferrer gjorde 2-1 og Vital Curits Kaba 3-1 i løpet av to minutter var det ingen tvil. De knivskarpe Frigg-beina skar gjennom den grønne massen fra nord og ga seg ikke før det sto 6-1. Og det er ikke verst mot et lag som kun sto med ett baklengsmål i snitt i serien før kampen.

Midtstopper Ilir Kukleci gjorde 1-0 på bakerste stolpe etter en corner, Finnsnes utliknet, men så var det tid for Kaba-show. Han ranet til seg ballen, ristet av seg motspiller på motspiller og fant Ulrik Ferrer foran mål til 2-1 etter en drøy halvtime. Minuttet etter gjorde han det samme igjen, men avsluttet selv til 3-1. En kjapp til før pause og enda to like før slutt av spissen som Lyn ikke ville ha i vinter, og vips … 6-1.

Og dermed er vi der: Siste serierunde lørdag 27. oktober blir en ren seriefinale mellom Senja og Frigg. Begge har 55 poeng, Frigg har 12 måls bedre målforskjell. Lørdag kl. 12 skal slaget stå, underlaget er kunstgress, stedet er Senja Stadion, 1685 kilometer fra Majorstua. I den omvendte kampen i sommer, 28. juli, ble det 0-0 mellom Frigg og Senja.

Saken er klar: Senja må vinne for å rykke opp. Frigg klarer seg med uavgjort. Senja har vunnet fire av sine fem siste kamper, Frigg har ikke tapt siden 0-1 for Lyn 17. juni. Senja har den lure og raske spissen Christer Johnsgård, Frigg har Vital Curtis Kaba.

Og Ulrik Ferrer. Og Lars-Petter Moss, Egil Evensen, Ilir Kukleci, Mugula Safari, Oskar Angell-Hansen, Shariff Cham, Per Euk Forgaard, Joakim Holmedahl, Christian Mork, Helge Neumann, Ervin Kozica, Jostein Lundemoen, Jens Madsen Hordvik, Klas Ulfs, Emil Grønn Pedersen, Daniel Østebø, Sondre Kollen, Magnus Aadland.

Hvem kan matche den gjengen?

PS! Nevnte vi at Lyn tapte og er ute av opprykkskampen?

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Finnsnes 6-1 (4-1)
Marienlyst kunstgress
380 tilskuere
Mål:
1-0 Ilir Kukleci (5.)
1-1 Selvmål (20.)
2-1 Ulrik Ferrer (32.)
3-1 Vital Curtis Kaba (33.)
4-1 Vital Curtis Kaba (42.)
5-1 Vital Curtis Kaba (83.)
6-1 Vital Curtis Kaba (86.)
Dommer: Herman Holte, BSK

Se hva Nordlys skriver:
https://www.nordlys.no/fk-senja/if-skarp/skjervoy-ik/na-er-opprykk-og-nedrykk-pa-spill-her-kan-du-se-alle-7-kampene-i-3-divisjon-direkte-klokken-13-00-pa-lordag/s/5-34-984342

Se hva Dagsavisen skriver her:
https://www.dagsavisen.no/oslo/frigg-klar-for-seriefinale-om-opprykk-1.1220762?paywall=true

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

post

Damelaget runder av en flott sesong med finale i OBOS-cup!

For de som har sett garderoben til damene vet hva som står på toppen av hylla. Symboler på hva denne gruppa har oppnådd. Nå har denne gjengen mulighet til å sette nok en pokal på toppen av hylla!

Etter en flott 5.plass i 2.divisjon avd 1 ble det i går spilt semifinale i OBOS-cup mot Langhus på Tørteberg. En kamp mot et lag som har scoret godt over 70 mål denne sesongen kan skremme enhver motstander, men ikke damene fra Frigg. Taktikken fra trenerteamet var klar, enkel og presis: Ballen skulle spilles på bakken via midten. Om Langhus, mot formodning skulle få tak i kula, skulle den kjapt vinnes igjen med høyt press og stort engasjement. Spillerne lystret og det ble tydelig divisjonsforskjell på lagene.

Tilskuerne fikk være vitne til et nydelig spill der Frigg spilte rundt på kantene og slått mye gode innlegg foran mål. Til tider gikk det nesten litt for lett, det kunne fort blitt 4, 5 og 6 mål. Det endte med 3 scoringer til Frigg og 0 til langhus. Målene til Frigg ble scoret av Julie Hovind Heggedal, Tora Veum og Hanne Neby og keeper Mari Steinmoeggen fikk seg en velfortjent smultring!

Finalen spilles mot Oppsal i Vallhall arena 4.novemer kl.15:15.

Møt opp og hjelp Frigg Damer til nok en pokal på hylla!

 

post

Maskinen ruller videre

Noen så det som et mulig bananskall. Men Frigg-maskinen valset over Korsvoll lørdag og er fremdeles serieledere – to runder før slutt.

Det var et visst innslag av deja vu fra Lyn-kampen sist. Igjen satte superback Lars-Petter Moss inn et suverent frisparkmål i begynnelsen av kampen. Og igjen ble ballet avsluttet av Christian Mork. Igjen vant Frigg 3-0 og igjen holdt laget nullen. Fire – 4 – baklengs på 12 bortekamper vitner om en viss kvalitet.

Super-Moss: Lars-Petter Moss har akkurat gjort 1-0 etter nok en frisparkperle. Foto: Korsvoll fotball

2-0 kom like etter at Frigg hadde en suser i tverrliggeren, da et skudd gikk via et Korsvoll-bein og i mål. Derfra og ut virket hjemmelaget, som kjemper mot nedrykk (med to tidligere Frigg-spillere på laget), resignerte.

3-0-målet var vakkert, fra en ende til den andre. Først viser Frigg hvorfor de er som en Berlin-mur bakerst, da en duell etter en corner ble vunnet, ballen avklart, og i kontringen som fulgte ofret Ulrik Ferrer liv og helse da han kjempet seg forbi et par mann, kom til linja og slo inn i feltet til Christian Mork som hadde tatt et monsterløp fra eget forsvar. Mork styrte inn 3-0, forbedret målforskjellen vesentlig og sørget for nok en Frigg-seier, og det uten en skadet toppscorer Vital Curtis Kaba i startoppstillingen.

Well done, lads, som britene ville sagt.

Og nå, kjære Frigg-folk, gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Lørdag 20. oktober kl. 13 er det årets siste hjemmekamp, mot Finnsnes. Nå handler alt om opprykk til 2. divisjon og laget trenger all støtte. Senja vant sin kamp og er a poeng med Frigg, åtte mål dårligere. Og som de fleste vet: Det er Senja-Frigg i siste serierunde, 27.oktober.

Men altså først: Frigg-Finnsnes, lørdag f.k. kl. 13. Vi sees der!

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Korsvoll – Frigg 0-3 (0-2)
Korsvoll kunstgress
136 tilskuere
Mål:
0-1 Lars-Petter Moss (10.)
0-2 Selvmål (20.)
0-3 Christian Mork (69.)
Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready

Se hva Vårt Oslo skriver om kampen:
https://www.vartoslo.no/den-aerverdige-storklubben-frigg-pa-vei-mot-2-divisjon/

Se hva Dagsavisen skriver om kampen:
https://www.dagsavisen.no/oslo/frigg-trygget-tabelltoppen-etter-ny-borteseier-1.1217339?paywall=true

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

Halleluja! Frigg ga Lyn juling

Fotball er en vakker sport. Og den er spesielt vakker når du vinner med utklassingssifre over byrivalen. Og når du i tillegg overtar tabelltoppen fra samme lag, er fotball som en skinnende diamant i solen.

Før vi kommer nærmere inn på detaljene fra lørdagens batalje på Marienlyst kunstgress, der Frigg slo – nei, knuste – Lyn Fotball med 3-0, ta en titt på denne skjønnheten. La oss bare kalle henne Tabellen:

 

Lag S P
1 Frigg 23 49
2 LynToppf. 23 47
3 Senja 22 46

 

 

Det var ikke noe å si på forhåndsannonsen. Både lokal- og rikspresse hadde gitt by- og toppoppgjøret nok av pr, lørdagen kom med skinnende høstsol, og på tribunene og bak gjerdene fyltes det opp med fotballelskende folk. Noen nervøse, noen spente, de aller fleste interessert i å se god fotball og beinhard rivalisering. Lyn-fansen gjorde hva de kunne for å sjarmere ved å skyte rødfarget nødbluss i fjesene på de fremmøtte og synge «Vi er Norges beste lag». De ble snart betydelig mer stille.

For på gressmatta, der hvor fotballkamper avgjøres, var det lite tvil om hvor dette bar. Etter et nervøst første kvarter fra begge lag, fikk Frigg frispark på 20 meter. Frisparket hamret Lars-Petter Moss opp i krysset som en tornado. Det verste er at det så merkelig lett ut, det var som om han sang mens han tok løpefart.

Fem minutter før pause kom «play of the day», som BBC ville sagt det. En Lyn-corner ble avklart, toppscorer Vital Curtis Kaba vant duellen på midten, vendte opp, satte fart og skar ut til høyre. Der ristet han av seg den ene Lyn-spilleren etter den andre, fikk lagt inn foran mål der spisskollega Ulrik Ferrer hadde foretatt tidenes løp. Han timet innlegget perfekt og satte ballen i mål til 2-0. Scoringen ble feiret foran tilskuerne, der også Lyn-fansen  befant seg, og den feiringen likte en Lyn-spiller så dårlig at han løp over hele banen for å yppe seg mot de feirende Frigg-spillerne. Det ble knuffing, en spiller gikk i bakken. Belønningen ble Lyn-spillerens andre gule kort, ergo rødt, og utvisning.

2-0 og rødt kort: Da Frigg feiret 2-0 foran Lyn-fansen, kokte det over for en Lyn-spiller, som brøytet seg inn blant feirende Frigg-spilleren. Belønningen ble rødt kort.

Var det der kampen tok slutt?

For resten av kampen ble … Ja, hva ble det? En transportetappe. En oppvisning i ballinnehav. Rolig trilling av lærkula fra spiller til spiller. Frigg var som en blime-dans i skolegården, der alle kjente sine dansetrinn, imponerte med sine bevegelser og var synkroniserte i alt som skjedde. Ballen var som familiens kjæledegge som kom rett fra dressurskolen og adlød hver kommando. Lyn løp mellom, med kroppen på halv stang og blikk som knuste speil. At det ikke ble flere mål enn det ene 3-0-målet til Christian Mork, var merkelig. Både Ferrer, Joakim Holmedahl og Oscar Angell-Hansen hadde sine store sjanser.

Men 3-0 er til å grine av. Grine bløte og våte gledestårer. 3-0 mot Lyn er en champagne på nyttårsaften, 3-0 mot Lyn er en bursdagsfest ved rundt år, 3-0 mot Lyn er en kule på børsen, en telefon fra Norsk Tipping, en kanotur i måneskinn. 3-0 mot Lyn er et vunnet racerbilløp som kan ende med den høyeste premien: En retur til toppfotballen, der elitefotballen spilles. Til divisjonen over. Til 2. divisjon.

Kanskje.

For ingenting er over. Alt kan fremdeles skje. Lyn er fremdeles med i kampen. Senja også.

Men vi er Frigg.

Og vi er …?

Stemmer.

Digg.

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Lyn Fotball 3-0 (2-0)
Marienlyst kunstgress
602 tilskuere
Mål:
1-0 Lars-Petter Moss (18.)
2-0 Ulrik Ferrer (40.)
3-0 Christian Mork (60.)
Dommer: Martin Myrnes , Bolstad, Bækkelagets SK

Se hva Lyn Fotball skriver om kampen:
https://www.lyn1896.no/nyheter/2018/10/6/utklasset-p-marienlyst

Se hele tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

post

Ekstraordinært årsmøte

Frigg innkaller til ekstraordinært årsmøte onsdag 17.oktober 2018 kl.17.00.

Sted: Klubbhuset.

Sak: Valg av styre

Dagsorden:

1.  Godkjenning av innkalling og dagsorden
2. Godkjenning av de stemmeberettigete
3. Valg av ordstyrer og to personer til å signere protokoll
4. Valg av styre

Stemmerett og valgbarhet

For å ha stemmerett må man være fylt 15 år og hatt gyldig medlemskap i minst 1 måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene.

Valgkomiteens innstilling

 

Til: Ekstraordinært årsmøtet i Frigg Oslo Fotballklubb 17. oktober 2018
Fra: Valgkomiteen av 2017-18, se under
Sak: Innstilling av medlemmer til styreverv

————————————————————————————

Undertegnede valgkomité ble valgt på årsmøtet den 21. mars 2018.

Det er ulike oppfatninger i det nåværende styret om hvordan av klubbens oppgaver skal løses, derfor er det innkalt til ekstraordinært årsmøte for å velge styreleder, nestleder og styremedlemmer.

Valgkomiteen har forsøkt å danne seg et bilde av hvordan klubbens styre best bør organiseres og sammensettes. Vi har orientert oss om klubbens medlemmer og sammensetning, organisasjonsplan, overordnede handlingsplan, generelle økonomiske forhold, klubbvedtekter og relevant lovverk.

Dette er valgkomiteens innstilling til nytt styre:

Rolle:                                                   Navn:                                                   Avdeling:
——————————————————————————————————- 

Styreleder                                          Geir Hustad                                       Jenter Jr.
Nestleder                                           Cecilie Moe                                       2005

Styremedlem                                   Alex Krohg                                         2006
Styremedlem                                   Eivind Bratseth                                 Frigg herrer A-lag/bredde
Styremedlem                                   Helge Sæter                                       Frigg damer
Styremedlem                                   Lars Petter Moss                             Frigg herrer A-lag
Styremedlem                                   Tor Audun Sørensen                      Bandy
Styremedlem                                   Simen Plejdrup-Rønningen         Dommer/Senior bredde
Styremedlem                                   Claudia Gjerding Rigamonti

Varamedlem                                     Mari Steimoeggen                          Frigg damer
Varamedlem                                     Pål Evensen                                       Friggs Eldre

 

 

Det er varslet benkeforslag på følgende kandidater:
Rolle:                                                   Navn:                                                   Avdeling:
——————————————————————————————————- 

Styreleder                                          Birgit Abrahamsen                          Frigg bandy
Nestleder                                           Halvor Hanneborg                          Frigg/utvalg

Styremedlem                                   Birgit Abrahamsen                          Frigg bandy
Styremedlem                                   Halvor Hanneborg                          Frigg/utvalg

(Abrahamsen og Hanneborg stiller til valg som styremedlemmer dersom de ikke velges som styreleder/nestleder)

Oslo, 17. oktober 2018, Frigg Oslo Fotballklubbs Valgkomité

Øyvind Lehre Hagen                                      Lasse Lønnebotn                             Kristín Logadóttir
Medlem                                                             Leder                                                   Medlem