Frigg-damene bruker jula på gatebarn på Filippinene

Frigg-damene fortsetter å imponere, nå også med sin sosiale samvittighet. Vi fikk denne rapporten fra en sammensveiset gjeng på tur til Filippinene, der de feirer en annerledes jul:

Snøen har falt, minusgradene har stabilisert seg og jula nærmer seg med stormskritt. Tradisjonene som førjulstiden bringer med seg er til stedet; Fotballskoene er plassert på hylla for denne sesongen, mens håndball EM har rullet på TV og stresset med julegavehandelen er like stressende som alltid.

Likevel er noe veldig annerledes for 11 av damene, tankene går like mye til 27.desember som til julegatene og julelys. Damene skal feire en litt annerledes jul i år. I slutten av desember drar vi nemlig til Tacloban, en kystby i Filippinene. Vi skal besøke organisasjonen Streetlight, som arbeider med barn og ungdom. Streetlight driver et barnehjem, et studiesenter, en yrkesskole og en fotballklubb for gatebarn, med mål om å få dem bort fra gata. Når vi er der nede skal vi gi julegaver til barna, arrangere fotballcup for både barna på barnehjemmet og andre i lokalsamfunnet og vi skal ta med oss utstyr og klær.

Vi skal kanskje få oppleve den mest meningsfylte julen vi noen gang skal få oppleve. Vi kommer til å se mennesker som ikke har de materielle godene vi har, vi kommer til å se glede over de små tingene og vi kommer til å se barn som er like glad i fotball som det vi er.

Vi er spente, men vi gleder oss!

Vi skal oppdatere Facebook og Instagram jevnlig, og vi håper du vil følge med oss på tur. Vi har allerede fått inn en del sponsorpenger, men trenger fortsatt litt økonomisk støtte for å få med oss nedover alt vi har samlet inn av fotballutstyr og klær. Så om du ønsker å gi en liten julegave til prosjektet vårt setter vi enormt stor pris på det.

Kontonr: 8160.19.03873

Merk: Streetlight, Frigg Damer

Ønsker du å gi direkte til organsisasjonen Streetlight, så har vi startet en innsamling på siden @friggdamer på Facebook. Sjekk det ut!

Lissepasning fra Anne Steimoeggen og Frigg Damer.

Posted in KSA