Lyn fikk juling

Vakrere blir det ikke. Å slå Lyn 3-0 på deres egen hjemmebane er som jordbær og fløte i sommervarmen. Bare bedre.

Vi kan tape for Lokomotiv Oslo. Vi kan tape for Ullern. Vi kan tape for VIF 2, Ørn Horten, Halsen og alle mulige lag i hele verden. Men vi kan ikke tape for Lyn. Og det gjør vi heller ikke. Hvilken oppvisning det ble av Friggs stolte menn på Bislett onsdag.

For å ta 2-0-goalen: Kampen sto og vippet, Frigg ledet 1-0, Lyn begynte å overta mye av overtaket, men så: Frigg vant ballen i forsvar, men i stedet for å klinke ballen ut, ble den spilt kontrollert ut, lagdel for lagdel, fra blåskjorte til blåskjorte. Til slutt fant Andreas Hermansen spissen Ulrik Ferrer med et gjennomspill, og «Ferrari» klinket ballen ned i motsatt hjørne.

Og mens sommerregnet åpnet seg fra himmelen, lå en klynge av Frigg-spillere og feiret på madrassen bak målet som lekne guttunger. Og på tribunen var det stille. Så stille som det bare kan være når store forhåpninger knuses.

Bare tre minutter senere nikket Ferrari inn 3-0 og sikret dagens hat-trick, og da var alt fryd og gammen. Ferrer var dagens mann, han hadde truet Lyn-forsvaret kampen gjennom, utfordret, plaget og terrorisert de rødhvite, fra første til siste minutt. For en spiller han er blitt.

Men glem ikke hvilken laginnsats det var. Egil E. var solid som alltid bakerst, forsvaret var velorganisert og spilte med kjølig klokskap, midtbanen var som et samlet speiderkorps, alltid beredt, og helt på topp … Ja, vi har jo en ferrari. Mot dette ble Lyn som et Titanic som sank og sank mens musikken spilte.

Nå er A-laget på skinner for alvor, dette var den fjerde strake seieren og laget er på tredjeplass. Vi er med. Vi er farlige. Vi er Frigg.

Vi er digg.

Og vi er bedre enn Lyn.

Hva mer kan man ønske seg?

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Lyn Fotball – Frigg OFK 0-3 
(0-1)
Bislett stadion 
Mål:
0-1 Ulrik Ferrer (16)
0-2 Ferrer (77)
0-3 Ferrer (81)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva Lyn skriver om kampen:
https://www.lyn1896.no/

post

Damene til topps

Det er nesten uvirkelig hvor høyt Frigg-damene flyr om dagen. Etter 5-0 over Fart 2 søndag leder laget 2. divisjon.

Tar du et god kikk på lagbildet under, kan du nesten se hvorfor det går så bra med laget. Mer glød, glede og entusiasme skal du lete lenge etter, og den gjør deg gjeldende på banen også. Sesongstarten har vært forrykende, og etter seieren søndag er de på toppen, ett poeng foran Raufoss og tre foran Kongsvinger. Og hvem hadde trodd det før sesongen?

Kampen på søndag var en ny oppvisning i fartsfylt fotball. Det var 0-0 til pause etter sjanser begge veier, men et kvarter ut i andre omgang gjorde Tonje Storbråten 1-0 etter kriging i feltet. Samme kvinne gjorde 2-0 ti minutter etter, og rett etter det: 3-0 på en kanonskudd fra Mia Kristine Berdal Jahr. Isabel Bårdsgjære gjorde 4-0 og Hanne Dreierstad Neby 5-0, og festen var komplett.

Nå er det sommerpause før del to av sesongen fortsetter i august. Det blir en spennende høst i Frigg-land.

Kampfakta:
Frigg – Fart 2 5-0 (0-0)
Marienlyst kunstgress
1-0 Tonje Storbråten (60.)
2-0 Tonje Storbråten (73.)
3-0 Mia Kristine Berdal Jahr (76.)
4-0 Isabel Bårds (89.)
5-0 Hanne Dreierstad Neby (90.)

Se den vakre tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164289

 

Villdyret har våknet

Til alle som trodde at ilden var slukket: Friggs A-lag er i fyr og flamme igjen og slo topplaget FK Tønsberg 1-0 lørdag.

 

Fart på sakene: Trener Magnus Aadland og A-laget er i siget. Seier over FK Tønsberg lørdag.

Ok. Sesongstarten har ikke vært som vi håpet og gnisten fra i fjor ikke den samme. Men for å låne litt kunnskap fra klisjeene: Sesongen er lang, hver kamp teller og det er aldri for sent å levere varene. Og nå har Frigg begynt å levere varene. De siste tre rundene har varene vært Ullern, Mjøndalen 2 og FK Tønsberg og resultatet blitt ni poeng. Laget er på hugget igjen og er til å kjenne igjen fra kanonsesongen i fjor.

Kampen på Marienlyst lørdag ble avgjort i kampen første og siste minutt. I det første, helt nøyaktig etter 18 sekunder, danset spissen i ren Aksel Lund Svindal-stil forbi de røde stolpene fra Vestfold, før han fra 16 meter hamret ballen hardt og velplassert i hjørnet. Snakk om kanonstart.

I sommervarmen var Frigg lenge det førende laget. Egil Evensen var solid bakerst, Magula Safari var som en virvelvind opp og ned på høyresiden, midtbanen var som en hæravdeling i fronten av krigen, mens på topp var Ferrer og Varg Støvland som hissige sommerveps som surret rundt sukkerskålen.

Først de siste 20 minuttene kom FK Tønsberg mer med i kampen, uten at de skapte noen farlige sjanser. Ikke før i kampen siste minutt, da et skudd fra høyre førte til en retur, ballen var på vei i mål, men på streken fikk forsvarsbauta Sondre Kollen klarert i siste sekund. Like etter burde Frigg punktert kampen til 2-0, men Ferrer maktet ikke å lure keeper da han kom alene gjennom. Men pytt, pytt, vår Ferrari hadde alt levert godsakene med årets raskeste scoring. Og kanskje en av de viktigste.

Nå nærmer Frigg seg topplagene. Og på onsdag, damer og herrer, er det klart for Årets Kamp. Onsdag klokken 19 på Bislett stadion spilles hengekampen mot Lyn. Det er bare å sette av kvelden.

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Frigg – FK Tønsberg 1-0 
(1-0)
Marienlyst kunstgress – 150 tilskuere
Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL
Mål:
1-0 Ulrik Ferrer (1)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva Tønsberg Blad skriver om kampen:
https://www.tb.no/sport/fotball/fk-tonsberg/kom-seg-ikke-etter-sjokkstart-vi-er-en-skuffet-gjeng-na/s/5-76-1078498