post

Nå er det hennes tur!

Frigg støtter årets TV-aksjon. Vi er representert i årets byaksjonskomité i Oslo og oppfordrer alle våre medlemmer og venner til å bidra. DITT viktigste bidrag kan være å melde deg som bøssebærer i ditt område.

Det gjør du ved å gå inn på www.blimed.no

CARE jobber for at fattige kvinner i noen av verdens mest sårbare områder skal få tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og gjøre sin stemme hørt i samfunnet.

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

Seriemestere!

Ingen kan huske sist det skjedde, selv ikke han som har vært med i 23 år. Kanskje er det historisk. For nå er Frigg oldboys M33 seriemestere i 1. divisjon Oslo/Akershus.

Gullgutter: Bak fra v.: Jacob Young, Audun Sandvik, Tord Loe, Kenneth Tønne Torvik, Stein Arve Bernes, Lasse Lønnebotn, Jakob Brekken, Thomas Mala, Viggo Strømme. Foran fra v.: Aleksander Kristofferson, Håvard Gaare, Øyvind Mæland, Anders Gottlieb Nygaard, Bjørn Haugan, Rachid Amroun, Bjørnar Johannessen, Quy Nguyen.

Onsdag kveld, 18. september 2019, Marienlyst kunstgress: Det er flomlys, musikken ljomer over anlegget, speakertjenesten leser lagoppstillingene og publikum vifter med supporter-flaggene fra tribunen. Har Champions League kommet til Oslo Vest? Nei, det er større enn som så: Det er Frigg M33 som feirer at de er vinnere, champions, best av de beste. Selv før kampen mot Lommedalen onsdag – og to serierunder før sesongslutt – er de seriemestere.

Smak på det: S-e-r-i-e-m-e-s-t-e-r-e.

Vi er bedre enn Skeid. Bedre enn Bærum. Bedre enn KFUM, som vant i fjor. Bedre enn Oppegård, som vant i forfjor. Bedre enn alle mannlige pluss-33-åringer som spiller 11’er-fotball på Østlandet. Kanskje er vi best i landet? Hvem vet. Fasiten med én kamp igjen, er: 13 kamper, ni seire, fire uavgjort, null tap. Målforskjell: 38-13.

Frigg oldboys er blitt Frigg Goldboys. Et lag med flere tidligere A-lagsspillere, supplert med et påfyll av franskmenn, bergensere, sørlendinger, østfoldinger, dansker og verdensberømte gitarister. Ta en titt på laglisten, og her vil Frigg-fansen kjenne igjen flere legender:
Kenneth Torvik Tønne (han scorer like mye ennå)
Håvard Gaare (frisparkene sitter i goalen, nå som før)
Aleksander Kristofferson (tornadoen, formel 1-motoren)
Thomas Mala (han kan takle, han kan dirigere, han kan score)
Anders Gottlieb Nygaard (hvordan klarer han å spille fotball med de hoftene?)
Viggo Strømme (hærregud-d-e-dejlig-å-vinne)
Stein Arve Bernes (fotballens Shakespeare, alt han gjør er poetisk)
Jakob Brekken (er han faktisk en bedre keeper NÅ?)
Johan Nås (romsdalsveggen)

Legg til:
Bjørnar Johannessen, Lasse Lønnebotn, Glenn Fandorfer, Bjørn Haugan, Per W. Johnsen, Audun Sandvik, Tord Loe, Øyvind Mæland, Jacob Young, Rachid Amroun, Quy Nguyen, Bjørn-Richard Monsen, Steinar Jensen …

Vi kunne holdt på i det uendelige. Frigg Goldboys er godt og vel 20 tunge og lovende spillere, alle med en vanvittig spennende framtid – bak seg.

Vi må smake på det en gang til: S-e-r-i-e-m-e-s-t-e-r-e.

Stor takk til Frigg-løvene som stilte sterkt på linja mot Lommedalen og laget en vanvittig ramme for seriemesterne. Lommedalen ble knust 4-0 etter to goaler av spillende magiker Håvard Gaare, ett av Thomas Mala og ett av Bjørn Haugan – den siste en suser fra 35 (centi)meter.

Og spør du stamgjestene på Gamle Major hvilken tornado som kom gjennom svingdøren onsdag kveld, så vet de svaret: Det var Goldboys. Det var Legendene. Det var vårs.

Ingen rakk hjem for å legge barnebarna.

Kampfakta 1. divisjon M33 Oslo /Akershus:
Frigg OFK – Lommedalen 4-0 
(2-0)
Marienlyst kunstgress 
Tilskuere: Opptil flere
Mål:

1-0 Håvard Gaare (5.)
2-0 Thomas Mala (25.)
3-0 Bjørn Haugan (50.)
4-0 H. Gaare (55.)

Ta en kikk på tabellen, dere:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164400

post

Frigg 9er cup 2-3 november

Gå til påmeldingsside

Velkommen til Frigg Kiwi Briskeby 9ercup i hjertet av Oslo.

GUTTER 2006:

LØRDAG Gruppespill, SØNDAG Sluttspill

– Alle lag får minimum 3 kamper lørdag og sluttspill søndag

GUTTER 2007:

LØRDAG (Kun Gruppespill, ikke Sluttspill i denne klassen)

GUTTER 2008:

SØNDAG (Kun Gruppespill, ikke Sluttspill i denne klassen). En fin anledning til å prøve ut 9-er-fotballformatet før neste sesong.

Gå til påmeldingsside

post

OPPSTART FOR TØRTEBERG 2 KUNSTGRESS

«Prosjektleder i Bymiljøetaten Bjørnar Lunder Bredvold uttalte på oppstartsmøtet på klubbhuset til Frigg 28. august at dersom det blir mildt ut november er det planlagt at kunstgressbanen ferdigstilles ultimo november, men den vil ikke bli tatt i bruk for fotball før til våren 2020. I prosjektet jobbes det parallelt med lysanlegget. Dersom senhøsten blir kald gjøres det meste av banearbeidet ferdig i løpet av november, slik at kun utlegging kunstgress og diverse grønt arbeider gjenstår til våren».

 

 

En brokete historie.

Allerede august 2009 prioriterte Frigg etter oppfordring fra Oslo Fotballkrets en kunstgressbane 2 på Tørtebergfeltet. Byrådet bevilget penger på 2010-budsjettet og alt så lyst ut. Kapasitetsproblemer for prosjektering av kunstgressbanen resulterte i den første forsinkelsen på drøyt et halvt år. Deretter måtte overvannsproblematikken løses, noe som forsinket ytterligere to år. Naboprotestene skulle imidlertid bli den største utfordringen og forsinkelsen i tid. Dette selv om de formelle klageinstansene opp til to ganger avviste alle protestene.

Tørteberg 2 – kunstgressbane vil ta drøyt 10 år å ferdigstille. Det har i den frustrerende prosessen ofte vært to skritt frem og ett tilbake og noen ganger rykk tilbake til start. La oss nå håpe at den store og økende gruppen av lokale barn og ungdom i Frigg fra våren 2020 får bedre muligheter til å utøve den idretten de er glade i!

 

Bildet fra Bymiljøetatens (BYM) oppstartsmøte Tørteberg 2 kunstgressbane 28. august 2019:

Fra v.: Christian Grønn (BYM), Marius Auke (Bane- og Entreprenørservise), Bjørnar Lunder Bredvold (prosjektleder BYM), Johnny Steen (Bane- og Entreprenørservise), Tor Egil Johnsen (Bane – og Entreprenørservise), Cecilie Moe (nestleder Frigg) og Tor Audun Sørensen (styremedlem Frigg).

 

 

Tor Audun Sørensen

Styremedlem/anleggsansvarlig

Seier mot serielederne

Vålerenga 2 hadde bare tapt én gang og ledet serien med 12 poeng. Så dro de til Frigg og Marienlyst.

Det var en kamp som minnet om en dramatisk valgkamp, en thriller på kino eller en fest som var gått av hengslene. For det var en fotballkamp som tok fyr med masse sjanser og full fres i begge retninger. VIF 2 kom med sine spillere med profesjonelle kontrakter og fortid i utenlandske toppligaer. Frigg kom med sine glade amatører med jernvilje og vinnerinstinkt.

Foto: Kenneth Berger/VIF Fotball

Halvveis ut i første omgang scoret Friggs nyervervelse etter sommeren, Rozhat Shaswari (28), spissen som har vist seg som en solid forsterkning for Magnus Aadlands mannskap. Like etter fikk VIF 2 et mål annullert, og til pause sto det 1-0.

Like etter pause utliknet proffene, men kvarteret før slutt slo amatørene tilbake. Pluggen, kraftverket og murblokken Christian Mork hamret inn 2-1-ledelse for Frigg, men bare minuttet etter: 2-2. Proffene var tilbake i kampen og ville ha mer.

Så tok en VIF 2-spiller ballen med hånda. Innenfor sekstenmeteren. Og til proffenes overraskelse blåste dommeren straffespark til Frigg, selv om reglene er ganske tydelige akkurat der. Straffen satte en viss Ferrari, Ulrik Ferrer, der den skulle settes. 3-2 til Frigg.

De siste minuttene hadde VIF 2 et solid press, som forventet, og traff stanga en gang. Men proffene må hjem og øve mer, for ballen skal innenfor stengene. Det er da det blir mål. Frigg klarte det tre ganger, Vålerenga bare to.

Sånn kan det gå. Det ble Frigg-fest på Marienlyst mot serielederen, og lørdag venter ny toppkamp borte mot Tønsberg FK. Mye moro med Frigg om dagen, altså.

 

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Frigg OFK – VIF 2 3-2 
(1-0)
Marienlyst kunstgress 
Mål:
1-0 Rozhat Shaswari (22.)
1-1 Brede Sandmoen (53.)
2-1 Christian Mork (72.)
2-2 Erik Israelsson (74.)
3-2 Ulrik Ferrer (79.)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva VIF 2 skriver om kampen:
http://www.vif-fotball.no/nyheter/surt-tap-for-rekrutta

post

Kampoppsett OBOS miniliga 7 september 2019

Hei og velkommen til miniliga. Kampoppsettet er lagt ut nå, dere finner det på:

https://obosminligaen-frigg.cups.nu/2019,nb/result

 

NB! Det kan komme mindre endringer, vennligst se over at lagene deres er meldt på i riktig antall og riktig klasse.

 

Det vil sendes ut epost med mer informasjon og praktiske tips nærmere cupdagen.

 

Velkommen skal dere være. Ta kontakt på post@frigg.no om dere har spørsmål.

 

Vennlig hilsen

Nils Henrik Solum

Frigg Oslo FK