post

Velkommen til Fotball for 2015

Velkommen til fotball er tilbudet for alle barn i årgangen 2015. Oppstart er satt til tirsdag 4.mai. Mer detaljert informasjon legges ut i Spond når oppstart nærmer seg.

I Frigg organiserer vi alle årgangene etter kullmodellen. Det betyr at hele årgangen trener samtidig på samme bane, men Frigg deler inn i mindre grupper. Det er viktig å understreke at det er ett kull, Frigg 2015, som forhåpentligvis skal spille sammen i mange år. Vi har stor tro på at fotballarenaen er et fint sted å bli kjent med nye. Derfor setter vi ikke samme barnehage, skole eller klasse sammen, men blander de med deltakere fra andre barnehager og skoler. Trygghet er viktig, så vi ønsker at alle spiller med minimum en de kjenner så lenge vi får beskjed om det. Vi ber om at eventuelle ønsker legges til ved innmelding av spiller i innmeldingsskjema. Er man allerede innmeldt kan ønsker også sendes direkte til vår oppstartsansvarlig på e-post, hanne@frigg.no. Alle må være forberedt på å spille sammen med noen de kjenner, og noen de ikke kjenner.

Målet med Velkommen til fotball er å introdusere spillet fotball. Vi har fokus på høyest mulig aktivitet med ball gjennom lek og spill. Deltakerne vil til å begynne med bli introdusert for 3-er fotball. Å spille og trene 3 mot 3 uten keeper gir et mye høyere antall berøringer og involverer hver enkelt spiller i langt større grad enn i andre kampformer.

Treningene vil være organisert av oppstartsansvarlig, og vil bli gjennomført av ungdomstrenere i klubben. Alle kull er avhengig av foreldreengasjement, så er det noen som ønsker å bidra på treninger eller på andre områder, gi beskjed til Hanne på hanne@frigg.no.

Medlemskontingenten i Frigg er 400,-. Treningsavgiften for hele 2021 (til og med Frigg Cup i oktober) er 551,- slik at summen totalt er 951,-.

NB! Sett allerede nå av helgen 16-17 oktober til vår egen Frigg-cup. 

For påmelding til Velkommen til fotball, bruk linken på toppen eller bunnen av denne siden!

Alle som har registrerer seg på linken vil bli lagt til i Spond. Spond er en kommunikasjonsapp vi bruker for å sende ut betalinger, treningsarrangementer og annen informasjon. Appen finner dere i app-store og google play eller på nettet via www.spond.com. Betaling for Velkommen til fotball vil bli sendt ut via Spond.

Det er mange foresatte som er flinke til å rekruttere nye spillere, og det er vi veldig takknemlige for. For alle som rekrutterer nye spillere er det viktig å si at de må melde seg på via linken, slik at vi får tatt de med i  planlegging av treningen. Uanmeldte spillere går utover alle de som har meldt seg på!

Vi gleder oss veldig til oppstart, håper dere også gjør det!

Vennlig hilsen Frigg Oslo FK

post

Ola Kamara takker Frigg og Tørteberg for fotballsuksessen

Veldig hyggelig lesning om landslags- og DC United-spiss Ola Kamara (krever +abonnement ) – det står blant annet at «Kamara startet nemlig fotballkarrieren sin i Oslo-klubben Frigg som 5-6-åring. Han spilte blant annet med Mikkel «Mix» Diskerud, og Kamara var i klubben frem til han gikk til Stabæk i 2005, som 15-åring. Da hadde han allerede debutert for Frigg i 2.divisjon». Vi i Frigg følger både Ola og Mix sine karrierer, til inspirasjon for alle våre medlemmer i dag.

https://www.dagsavisen.no/sport/ola-kamara-takker-frigg-og-torteberg-for-fotballsuksessen-1.1704570

post

Organisering før, under og etter trening

I perioden fremover blir våre treninger organisert på en alternativ måte til normal organisering, slik at vi kan følge og forholde oss til de retningslinjer for smittevern som er gitt av myndighetene og NFF.

Organisering før, under og etter trening:

 • For god planlegging av hver treningsøkt er vi avhengige av å vite nøyaktig hvor mange som kommer på trening. Derfor legges det ut påmelding for en uke om gangen. Dette gjøres i Spond.
 • Et arrangement opprettes for hver trening, og de som ikke har satt seg på «deltar» innen 24 timer før trening får ikke delta på treningen (de blir da sendt hjem hvis de møter opp)
 • Rundt banen henger det lapper nummerert fra 1-32 med god avstand mellom hver lapp. Hver spiller som har bekreftet deltakelse på trening får utdelt et nummer mellom 1-32. Dette nummeret er stedet de skal møte opp på, oppbevare utstyret sitt på, og oppholde seg ved drikkepauser eller andre pauser.
 • Oppmøte til trening er maks 5 minutter før trening starter
 • Under trening er banen delt inn i 8 deler (ca. en 5’er-bane per gruppe)
 • Hver gruppe er maks 4 spillere, og 1 trener. Altså maks 5 personer per gruppe/område.
 • Treningen blir lagt opp uten noen form for fysisk kontakt, dermed utgår også all form for spillrelaterte øvelser.
 • En hovedansvarlig fra klubben er til stede under hele treningen og har oversikt over alle gruppene, bidrar der hvor det trengs og har hovedansvaret for at alle følger retningslinjene for smittevern
 • Frivillige foreldre skal bidra til at spillere holder kjørereglene, og holde banen stengt slik at Frigg har kontroll over at det kun er påmeldte Frigg-spillere på banen.
 • Det er kun trenere som har lov å flytte på kjegler og annet utstyr
 • Alt utstyr vaskes før trening, mellom trening og etter siste trening.
 • Spillere har 5 minutter på å skifte og forlate banen etter trening: Det er 20 minutter mellom treningene slik at spillere som har hatt trening får lov til å skifte og gå hjem før neste trening starter. Etter endt trening er det derfor viktig at spillere skifter raskt og reiser hjem.  Vi ønsker å unngå at man henger ved banen både før og etter trening.
 • Spillere og trenere oppfordres til å benytte alternativer til kollektivtransport i forbindelse med reise til og fra idrettsaktiviteten

post

God påske – Oppdatering om baner og aktiviteter

Denne uken informerte NIF og NFF om at det nå igjen er åpnet for organisert trening, riktignok innenfor relativt strenge rammer og retningslinjer. 

NIF og de ulike særforbundene (Norges Fotballforbund, NFF for vår del), skal i løpet av de neste dagene tydeliggjøre retningslinjene for de ulike sportene. Vi er glade for at anlegget vårt igjen er åpent, men før vi kan starte med treninger må det flere presiseringer på plass, både fra idretten og fra kommunen som anleggseier. Vi er opptatt av at  vi ikke iverksetter aktivitet som vi ikke klarer å holde kontroll på innenfor alle retningslinjer, og således bidrar til smittespredning. Dersom de nødvendige avklaringer kommer så vil vi starte så fort vi kan etter påske, men slik det ser ut vil det ligge svært strenge føringer for denne aktiviteten og vi vil måtte vurdere hvilke aldersklasser som kan gjennomføre øktene i tråd med reguleringer og anbefalinger. Pr i dag vil vi åpne for organisert egentrening kun for de to senior A-lagene. Deretter vil vi vurdere å organisere egentreninger for de eldste ungdomslagene. Yngre ungdom og barnefotball må fortsatt avvente ytterligere avklaringer før de blir innkalt. Følg med i Spond for informasjon for din årgang.

OBS: I de tidspunkter det gjennomføres organisert egentrening i Frigg-regi har vi bedt om at banen stenges for andre. Vi vil informere om tider som gjelder fortløpende.

Det blir følgelig ikke et organisert tilbud fra Frigg for våre barn og unge før eller under påsken, men vi håper å kunne gi et tilbud så fort som de rådende forhold gir mulighet til det etter påske.

I de tider som Frigg ikke gjennomfører aktivitet på banene gjelder fortsatt følgende:

Inntil vi får ytterligere retningslinjer fra NFF vil vi derfor presisere at banen kun er åpen for individuell aktivitet, og så lenge alle forholder seg til helsemyndighetenes retningslinjer som nå er formulert slik:

 • Maks 5 personer i en gruppe
 • Minimum 2 meter mellom alle til enhver tid
 • Maksimalt 50 mennesker på banen samtidig

Dette betyr blant annet at det ikke vil være ok å spille kamper eller gjennomføre annen trening som gjør at man kommer tett på hverandre. Vi vil også understreke viktigheten av foreldre tar sitt ansvar for at disse reglene blir fulgt. Flere har observert barn på banen i større grupper samlet tett på banen. Derfor oppfordrer vi foreldre til å bli med og sørge for at all aktivitet gjennomføres innenfor regler og retningslinjer. Om voksne ikke kan være med fraråder vi at barn bruker banen alene. Vi understreker at det er enhver foresatts avgjørelse hva de gjør. Vi følger situasjonen løpende.

Inntil vi sees ønsker vi alle en god påske.

post

#25 Jenny Holtar Mathiesen

Født: 1996
Posisjon: Spiss/Midtbane
Tidligere klubber: Urædd, Fossum, Bardu
Kamper for Frigg: 0

Posted in KSA