Komfortabel seier mot Nybergsund

Forutsetningene for kampen var at Nybergsund hadde noen førstelagsspillere ute med skade og en spiller ute med karantene. I tillegg måtte Nybergsund ut i ekstraomganger før deres cupavansement mot Tynset var i boks, og kanskje bar de også litt preg av dette. For oss stod Kristoffer Eide over kampen, og like før kampstart måtte Håvard Gaare kaste inn håndkleet. Dermed var det duket for to forandringer fra start. Markus Norheim Cham kom inn som spiss og Håkon Reisvaag Lindland tok plass på midtbanen i startoppstillingen. Helt innledningsvis var kampen ganske åpen, men vi tok raskt initiativet og skaper en del sjanser. Allerede etter 9 minutter tok vi ledelsen da Eirik Sandstad headet mot mål og Markus Norheim Cham styrte ballen videre i mål. Nybergsund gikk like etterpå rett i angrep og scoret. I denne situasjonen sov vi i forsvaret, og det var nok flere som følte de kunne gjort en bedre jobb i den situasjonen. Vi lot oss ikke bringe ut av fatning og tok igjen ledelsen bare 3 minutter senere da Stig Haddal vant ballen på sin høyre side og la inn til Cham som headet inn sitt andre mål for dagen. I det 16. minutt kombinerte vi bra og Christoffer Kringberg fikk avsluttet, men en fantastisk redning av Nybergsunds svenske keeper forhindret scoring. Like etter var det Nybergsund sin tur med et skudd like over fra brukbar posisjon. Den siste halvtimen av første omgang kontrollerte vi fullstendig. Vi bygde tålmodig opp angrep etter angrep ved å variere fint mellom bruk av kanter og mellomromsspill. Etter 27. minutter ble vi snytt for et straffespark da Stig Haddal ble felt. To minutter senere satte Petter Severeide inn sitt første mål i Frigg-trøya etter at vi jobbet tøft i boksen etter dødball. Vegar Landaas var også nære sitt første Frigg-mål da han dundret ballen i tverrliggeren fra over 30 meter. På slutten av omgangen punkterte vi på mange måter kampen da Stig Haddal ble spilt igjennom og på mesterlig vis rundet keeper og satte ballen i må. 4-1 til pause! Vi kunne scoret flere i denne omgangen. Vi spilte på oss selvtillit og trygghet, og fremsto som et langt bedre lag enn Nybergsund i alle spillets faser.

I pausen ble vi enige om å gå ut å kontrollere kampen. I andre omgang ønsket vi å spille av presset deres og holde lengre angrep. Dette gjorde vi flott. Vi turte og behersket å spille foran, i og gjennom presset til Nybergsund. Til tross for at de ikke hadde noe spesielt høyt press, valgte de å fortsatt stå høyt med forsvaret. Dette skapte et bakrom somvi burde fått mere ut av. Det var likevel en bakromspasning til Christoffer Kringberg som ga oss tellende resultat i denne omgangen da han på vakkert vis «lobbet» ballen over keeper. Vi hadde bra kontroll i hele andre omgang, og de hadde ikke så mye å komme med. Neste gang vi har et lignende kampbilde må vi bli flinkere til å unngå offside. Vi hadde vel totalt 14 avblåsninger.

Oppsummert kan det sies at vi begynner å finne formen. Vi må gi 100% mot Valdres i neste kamp. Da har vi tro på å ta nye steg også der. Fremdeles er det mye å gå på, men vi ser fremgang fra uke til uke. Relasjonene i laget vokser frem og rollene fordeles. Det er likevel viktig å være klar over at dette nok var Nybergsund sitt bunnivå, og at vi må prestere bedre om vi skal ta med poeng hjem fra Blåbærmyra.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Vegar Landaas, Robin Lindbjerg Kristensen, Vetle Gulowsen, Simon Degerman

Stig Haddal, Eirik Sandstad, Håkon Reisvaag Lindland, Petter Severeide

Christoffer Kringberg, Markus Norheim Cham

Kom inn:

86 min: Adrian Hagerup inn for Markus Norheim Cham.

 

Kampfakta:

Frigg – Nybergsund 5-1 (4-1):

9min: 1-0 Markus Norheim Cham (Eirik Sandstad assist)

10min: 1-1 Jonas Enkerud

13min: 2-1 Markus Norheim Cham (Stig Haddal assist)

29min: 3-1 Petter Severeide (Eirik Sandstad assist)

42min: 4-1 Stig Haddal (Vegar Landaas assist)

72min: 5-1 Christoffer Kringberg (Robin Lindbjerg Kristensen assist)

Gule kort: Robin Lindbjerg Kristensen (90min)

 

Dette skriver ulike medier om kampen:

http://www.ostlendingen.no/sport/nybergsund/brenden-vi-tar-med-oss-viktige-erfaringer-1.7854965

http://dittoslo.no/indre-by/sport-indre-by/sonn-av-norsk-fotballegende-vokter-frigg-malet-1.7855732