Magisk Frigg Cup-helg

Det var gutter og jenter, heiarop, kampsanger, glede og vennskap. Det var fotball og fest. Helga bød på høstens vakreste eventyr: Frigg Cup.

Å bevege seg langs banene på Tørteberg, Marienlyst og Frogner denne helga var som å være midt i en Lars Saabye Christensen-roman: Det var fotballtrøyer i alle farger og vennskapelige armer som strakk seg fra skulder til skulder, nesten som et langt kjede. Lyden av føtter som traff ball var å høre til venstre og til høyre, bare avbrutt av klangen av ivrige trenere og foreldre som fulgte sine tapre fotballhelter fra linja.

DSC_1849 DSC_1850 DSC_1853

For 31. gang ble Friggs høstcup arrangert, med 5’er-, 7’er- og 9’er-kamper, lørdag og søndag. 250 lag deltok, 398 kamper ble gjennomført, nærmere 2500 barn var i aksjon på 14 baner over tre kunstgressanlegg. Jentecupen sto igjen fram som et solid arrangement på Frogner stadion, der 64 jentelag var i aksjon. Et skudd i stanga sendte et sus gjennom publikum, en keeperredning fikk noen til å måpe, en dribleserie førte til applaus selv fra motstandernes lag. Det var drømmer som ble virkelighet, iver som ble til glede, håp som ble tent.

Det var alt dette magiske som vi elsker med denne idretten vi kaller fotball.

Friggs tradisjonsrike cup er nesten blitt en like naturlig del av høsten og våren som at bladene faller av trærne og blomstene knopper. Spillerne på Friggs A-lag var dommere, og når de ikke dømte kunne vi se dem trikse og leke med ballen sammen med de små. På linja holdt sekretariatet kontrollen, mens frukt og juice ble hentet mellom slagene til sultne og tørste små helter.

Det var nesten som å se en hel liten fotballverden samlet. Noen av oss fikk også flere av heiaropene på hjernen, for under premieutdelingen viste mange lag at de hadde øvd godt på kampsangene. Og med en medalje rundt halsen synges det ekstra høyt. Helt herlig!

Takk til alle barna for fantastisk innsats! Og gratulasjoner til cupgeneralene Axel Aubert (gutter), og trioen Henriette Fossum, Helge Sæther og Svein Mossige (jenter) – alle Frigg-foreldre som gjorde en kjempejobb med arrangementet.

Nå gleder vi oss allerede til det neste vakre eventyret: Frigg Cup våren 2016!

 

You may also like...