Seier mot serielederne

Vålerenga 2 hadde bare tapt én gang og ledet serien med 12 poeng. Så dro de til Frigg og Marienlyst.

Det var en kamp som minnet om en dramatisk valgkamp, en thriller på kino eller en fest som var gått av hengslene. For det var en fotballkamp som tok fyr med masse sjanser og full fres i begge retninger. VIF 2 kom med sine spillere med profesjonelle kontrakter og fortid i utenlandske toppligaer. Frigg kom med sine glade amatører med jernvilje og vinnerinstinkt.

Foto: Kenneth Berger/VIF Fotball

Halvveis ut i første omgang scoret Friggs nyervervelse etter sommeren, Rozhat Shaswari (28), spissen som har vist seg som en solid forsterkning for Magnus Aadlands mannskap. Like etter fikk VIF 2 et mål annullert, og til pause sto det 1-0.

Like etter pause utliknet proffene, men kvarteret før slutt slo amatørene tilbake. Pluggen, kraftverket og murblokken Christian Mork hamret inn 2-1-ledelse for Frigg, men bare minuttet etter: 2-2. Proffene var tilbake i kampen og ville ha mer.

Så tok en VIF 2-spiller ballen med hånda. Innenfor sekstenmeteren. Og til proffenes overraskelse blåste dommeren straffespark til Frigg, selv om reglene er ganske tydelige akkurat der. Straffen satte en viss Ferrari, Ulrik Ferrer, der den skulle settes. 3-2 til Frigg.

De siste minuttene hadde VIF 2 et solid press, som forventet, og traff stanga en gang. Men proffene må hjem og øve mer, for ballen skal innenfor stengene. Det er da det blir mål. Frigg klarte det tre ganger, Vålerenga bare to.

Sånn kan det gå. Det ble Frigg-fest på Marienlyst mot serielederen, og lørdag venter ny toppkamp borte mot Tønsberg FK. Mye moro med Frigg om dagen, altså.

 

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Frigg OFK – VIF 2 3-2 
(1-0)
Marienlyst kunstgress 
Mål:
1-0 Rozhat Shaswari (22.)
1-1 Brede Sandmoen (53.)
2-1 Christian Mork (72.)
2-2 Erik Israelsson (74.)
3-2 Ulrik Ferrer (79.)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva VIF 2 skriver om kampen:
http://www.vif-fotball.no/nyheter/surt-tap-for-rekrutta