Om Frigg — bøker, film og musikk

Frigg-folket har ikke bare vært aktive på ulike idrettsarenaer; sterke, kreative krefter har hyllet klubben gjennom historiske bokverk og filmer, og ikke minst, flere klubb- og supportersanger. Takket være bidrag fra mange gode hjelpere kan vi presentere et knippe her.

Historien om klubbens første hundre år, fra stiftelsen i 1904 til 100-årsjubileet i 2004, er glimrende presentert av Erik Bjørnskau (redaktør) og medforfattere som Øyvind Refsnes, Lasse Lønnebotn og Marius Hauge i den rikt illustrerte jubileumsboken fra 2004: Fra storklubb til stor klubb. Frigg 100 år. Klubben har fremdeles et lite restopplag, og boka kan fås kjøpt ved henvendelse til klubbhuset: admin@frigg.no. Kapitlet om Friggs bandyhistorie finner du for øvrig på klubbens bandysider.

De første 100 årene er også levendegjort i en egen Jubileumsfilm (2004), med en sømløs redigering av gamle og nye, private og offentlige, fotografier, smalfilm, og video- og fjernsynsopptak, til en 26 min. versjon av Friggs historie. En historisk skatt, med ikonet Arne Scheie som kommentator.

Jubileumsfilmen fra 2004 kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=3o50PCAgcU4

Friggs «Jubileumshymne» fra 2004 er allerede blitt en klassiker; en skjult skatt, kåret til en av Norges fem beste fotballsanger av Radionova i 2013 (http://radionova.no/artikkel/fotballsanger-i-verdensklasse). Låta er en musikalsk vandring med frekke finter, fart og driv gjennom klubbens storhetstid, og med stor fremtidsoptimisme! Mannen bak Frigg-hymnen er musikeren Jan-Robert Lund; all ære til ham både for tekst, musikk og fremførelse!

Jubileumshymnen fra 2004 kan høres her: https://www.youtube.com/watch?v=ZfEQGwNmfhY

Den gode, gamle rockeren Kjell «Kjaperud» Asperud er den kreative kraften bak en nyere og mer rocka låt (2008), Frigg er Digg, som nå i flere sesonger har runget over høytaleranlegget på Frogner stadion både sommer og vinter. Til stor glede for Friggere, til irritasjon for gjestende lag. Teksten er av Kjell Asperud og Lars Backe Madsen, musikken av Kjell Asperud, og låta er fremført av Kjell Asperud sammen med gode venner fra Frigg Oslo FK.

Frigg er Digg (2008) kan du høre her: Frigg er digg

Den ferskeste Frigg-låten (2009), Party på Perrongen, bærer signaturen til Paal Iver Mangerud, som står for både tekst, musikk og fremførelse. Dette er fengende pop-rock, med høy partyfaktor, som har rukket å bli en hit blant mange Friggere.

Party på Perrongen kan du høre her: Party på perongen

NB! Dersom du har utfyllende informasjon om ovenstående verk, finner feil eller mangler, evt. sitter på eller kjenner til andre åndsverk med hyllest til klubben, ta gjerne kontakt med post@frigg.no. Frigg Oslo FK ønsker på sikt å utvikle denne siden slik at alle relevante verk blir tilgjengelig for klubbens tilhengere og andre interesserte.