Frigg og Norges første fotballproff

«Det finnes kunnskap som norske fotballsupportere må inneha. Hvem har flest landskamper (John Arne Riise med 110 kamper). Hvem hadde flest landskamper før John Arne Riise (Thorbjørn Svendsen med 104 kamper). Hvem har scoret flest landslagsmål (Jørgen Juve med 33 mål). Hvilken medalje Norge tok i OL 1936 (bronse). Og hvem var den første norske utenlandsproffen… Lenge trodde jeg, som mange andre, at svaret var Per Bredesen. Han dro til Lazio og italiensk fotball i 1952. Men dette stemmer ikke.» Slik innleder  Peder Samdal sin artikkel om Thøger Nordbø – Norges første fotballproff

Den første proffen var altså Friggs egen Thøger Nordbø som startet med gatelagsfotball i Waldemar Tranes gate som ung gutt, men siden signerte for Paris-klubben Club Francais allerede i 1932.

Norgeshistoriens første profesjonelle fotballkontrakt.

 Bildene er brukt med tillatele fra olympiastadion.no/Peder Samdal

Vi vil med glede anbefale artikkelen med stor historisk interesse for oss Friggere og alle fotballinteresserte ellers.

You may also like...